tag:blogger.com,1999:blog-8688616184472714022.post7116131600487171520..comments2023-11-12T23:09:05.249+03:00Comments on SMYRNETALYA: OrganikSmyrnetalyahttp://www.blogger.com/profile/11671672270227334360noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8688616184472714022.post-54076475979473722592014-07-19T10:37:15.377+03:002014-07-19T10:37:15.377+03:00İşin ilginç tarafı devlet o kısır tohumları her se...İşin ilginç tarafı devlet o kısır tohumları her sene alsın diye çiftçiye destek parası verirken; yerli tohum kullanan ve tohumunu seneye de çıkartan çiftçiye fatura gösteremediği için vermiyormuş. Bu şekilde mi bizim tarımımız gelişecek? Ya da gelişecek de iyi yönde mi gelişecek? Hibrit tohumlara mahkum olmamızı isteyen bir politika izlenmesi sinir bozucu. Trabzon'da yetişen sebze-meyve karakteristik, toprak-hava şartları hep aynı şeyler için uygun. Salatalık-domates yetişmiyor mesela, kişisel çabalar olmaksızın. Pazarcılar da uğraşmıyor, uğraşırsa da çok istiyor butik üretim olduğundan.<br />Yazınızı bekleyeceğim.Öznurhttps://www.blogger.com/profile/15800850512028214860noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8688616184472714022.post-75714508316958117942014-07-18T19:59:43.701+03:002014-07-18T19:59:43.701+03:00Nur Ser selam,
Abim de İzmir'de terasta yavaşt...Nur Ser selam,<br />Abim de İzmir'de terasta yavaştan organik üretime başladı:)) o da tohum bulmuş, patlıcan, salatalık, biber ilk mahsüllerinden:)<br />İbrahim Saraçoğlu'nun bir röportajını okudum, yerli yani "geleneksel" tohumla yapılan tarım daha çok Ege ve Akdeniz bölgesinde ne yazık ki..gönül ister ki, her yere yayılsın, her yer eskisi gibi geleneksel tohumla tarım yapsın ama o zaman başkalarına nasıl para kazandıracağız? Yabancı ülkelerden kısır tohum almak gerekiyor:(( <br />Burada pazar günleri organik pazar kuruluyormuş, uğrayabilirsem izlenimlerimi sizlerle de paylaşacağım.<br />Trabzon'da bu kadar problem olabileceğini hiç düşünmemiştim, işin zor, sana kolay gelsin..<br />Sevgiler, mutlu haftasonları.smyrnetalyahttps://www.blogger.com/profile/00316059323489150592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8688616184472714022.post-68082977362483977802014-07-18T16:12:30.533+03:002014-07-18T16:12:30.533+03:00Merhaba. Ben sadece beslenmemizin değil, sigaranın...Merhaba. Ben sadece beslenmemizin değil, sigaranın, kozmetiklerin, temizlik malzemelerimizin, ilaçların ve daha bir sürü şeyin kanser ve türevi hastalıkları oluşturduğunu düşünüyorum. Yani "x adam sigara içmiyordu, ama kanser oldu. demek ki sigara kanser yapmıyor" gibi bir mantık çıkarımı yapmıyorum. Çünkü sadece buna bağlanmıyor kanserin veya diğer hastalıkların ucu. Şu an şekerden zehir diye bahsediliyor mesela. Genetik faktörleri de eklersek, tabi ki tüm sigara içenler kanser olmuyor, tüm şeker hastalarının bacağı kesilecek diye bir şey söylenmiyor. Sadece yatkınlığı, olma olasılığını artırıyor gözüyle bakıyorum. Ki siz de şahit olmuşsunuz, beden sağlığını geçtim, şu doğal şeylerle haşır neşir olmak ruh sağlığımızı korumuyor mu, iyi hissettirmiyor mu? Ben Trabzon'da yaşıyorum, meyve sebze derdim hat safhada. Köylüler çok pahalı satıyor, marketlerdeki pazarlardaki çoğu sebze kendisinden uzaklaştırıyor. En sonunda balkonumda "yerlitohum" sitesinden aldığım tohumlarla bir iki çalışmaya başladım. Bakalım ilerde domateslerim falan da olur belki :)<br />Hoşçakalın.Öznurhttps://www.blogger.com/profile/15800850512028214860noreply@blogger.com