Kış provası

Geçen hafta kışın provasını yaptık.
Ciddi soğuk birkaç gün geçirdi Antalya..
Hatta dedik ki "aaaa, hiç böyle olmazdı, daha kışa girmemize birkaç ay daha var, ne soğuk yahu bu" diye kendi kendimize söylenirken, hava birden açıverdi, mis gibi bir hava geldi..şu an sanırsınız ki Antalya sonbaharı yaşamıyor, öğle saatlerinde bildiğin sıcak, t-shirtle dolaşıyorsun, o derece..

Eh hal böyle olunca, bizim de geçen hafta kışı kabullenen ruh halimiz bir anda tornistan yaptı tabii:) Hemen ev halleri terkedildi, sokaklara koşturuldu, insanın içini ısıtan güneşin tadı çıkarıldı, açık havada kahve keyifleri yapıldı..

Halbuki çok değil, daha 3 gün önce evlere kapanmıştık, sonbahar temizliğine nereden başlayacağımızı düşünürken, bir yandan da zencefilli, tarçınlı kurabiye tariflerini araştırıp, yüncülere gitmiştik:)

Hatta annem hızını alamayıp benim gösterdiğim bir yastığın modelini anında çıkarıp, bana neredeyse bir yastık örmüş bile!
Geçtiğimiz günlerde kendisini ziyaret ettiğimde çektim bu fotoğrafı, ama ondaki hızı ve şevki düşünüyorum da -bu konuda insan birazcık ta olsa annesinin kızı olmaz mı ya?:/- yastık bitmiştir diye tahmin ediyorum:)
Tığ konusunda bir türlü hevesim gelmediğinden, bu "ulvi" işi anneme bırakıp evdeki yünlerimi çıkardım. İşte o an örgü işinde de ne kadar başarılı olduğum kanıtlandı: torbanın içinde birkaç başlanıp yarım bırakılmış işler topluluğu..:)

Ama artık kış modum gelmiş bir kere, bir heves olmuş, bunu öldürmek olmaz deyip, havanın serin olduğu günlerden birinde annemle çarşının yolunu tuttuk...ve işte aşağıdaki yünlerle eve geri döndüm.
Ne öreceğimi sormayın, çünkü henüz net bilmiyorum:)
Şu an aklımda en çok yastık örmek var.
Çünkü geçen seneden beri mağazalarda istediğim renklerde tek örgü yastık bulamadım, hep pembe, hep pastel...iş başa düştü gibi gözüküyor, bakalım ne kadar başarılı olacağım:)

Yorumlar

  1. Soracağım bak Ayşe Abla, ne durumda örgün diye :) Kaytarmak yok! Öptüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahahaha, Fiko başımda bekçi gibi zaten, akşam oturmaya çağırdı, örgü örelim diye:D
      zaten yazlık yastıkları kaldırıp yerine kışlıkları koymam lazım, bunları bir an önce bitirmek lazım:)
      bu arada resim macerandan Instagram sayesinde haberdar oldum, yeni fotoğraflar bekliyoruz:)
      Öpüyorum çok çok

      Sil
    2. Motifler çok güzelmiş.Biz de geçen hafta yünler aldık,dün oğlana süeter bitirdik annemle,dün akşam da şapkaya başladık,bitsin bir de atkı öreceğim,şimdilik bu kadar :)
      Sevgiler

      Sil
    3. biz de Selim Efe için hırkalık yün aldık Şebnem, annem her sene mutlaka bir hırka ve süveter örer:)
      bitince burada paylaşayım, belki yapmak istersin.
      çok öpüyorum.
      not: fotoğrafçı arkadaşımla hala görüşmedim:)

      Sil
  2. mim şöle oluyor. mim seçmek, işaretlemek demek. bak şimdi mim yazımı okursan, orda bu mimi çıkaran arkadaşdan söz ediyorum. duygu. o bu mimi çıkardı, bikaç kişiyi mimledi. yani seçti, siz de bu sorulara yanıt verin dedi. bak yazımın başında var duygunun linki. onun yazısını da oku. mimi bulan kişi, istediği kadar kişiyi mimliyor. sona gidip mimlediklerine haber veriyor. seni mimledim diyor. yani, istersen sen de yap diyor o soruları. sona da istediklerini mimle, yani istediğin arkadaşlarına bu mimi gönder.

    mim ve ödüller (arada ödül veririz sevdiğimiz bloglara) blog arkadaşlığını geliştirmek için hoş etkinlikler.

    mimlenen kişi, eğer isterse, önce kendisini mimleyene teşekkür ediyor (benim mim yazısını dikkatle oku baksana), sonra soruları kendi yanıtlıyor, sora da istediği arkadaşlarını mimliyor.

    mimler ne istersek öle olabiliyor. çantamızda neler taşırız, çocukluğumuzun en önemli anısı. elimizdeki kitabın mesela 55. sayfasından en üst paragraf gibi.

    :)

    mim yazımı özenle dikkatle okursan bi de benim mimleyen duyguyu okursan, bak bir de mim yazımın yorumlarında mimi yaptım diyen çok, onları da okursan iyice anlarsın hem de eğlenirsin.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep,
      Duygu'nun yazısını tabii ki okudum!
      Sonra Aslı da yapmış, onu da okudum..
      Bu neye benziyor biliyor musun? 30 yaş üstü okur hatırlar, okulda birbirimize "anket defteri" verirdik biz -ah neden yok etmişim onları ben yaaa:/- bu onun sanal ortama dökülmüş hali gibi...eşimin anket defteri hala duruyor, fırsat bulunca foto çekip paylaşırım sizin gibi yeni jenerasyonun bilmesi için..

      Tamammm -Okan Bayülgen bağırmasıyla tamam!- yapacağım mimi :)
      Sevgiler

      Sil
  3. hardy.
    çok severim.
    moonrise kingdom filmini izlesene benim için.
    orda bi yerde hardy var ve öle tatlı bi sahne ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. moonrise kngdom'ın başlangıç sahnelerinde -hani kamp yapıyorlardı- uyuyakaldım kanapede, bir daha başlamak kısmet olmadı:)) ama izleyeceğim, aldım filmi:)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?