Matmazel'in Muhteşem Kadınları

Dizilerle pek aram olduğunu söyleyemem..
Son zamanlarda Muhteşem Yüzyıl'ı izliyorum, bir de Yalan Dünya'yı..onları da her hafta düzenli izleyemiyorum. Arkadaşlarımla, ailemle olmak, onlarla buluşup sohbet etmek daha kıymetli..

Geçtiğimiz yıllarda fenomen olan bir dizi vardı: Aşk-ı Memnu. Dizinin en aklı başında -hepsi o kadar histerik ve dengesizdi ki, o diziden de sıkılıp izlememiştim- karakterlerinden biri  olan Matmazel'in, yani Zerrin Tekindor'un, usta bir tiyatrocu olmasının yanısıra ressam kimliğini de biliyor muydunuz?

Bundan birkaç sene önce, her zaman aldığım bir dekorasyon dergisinin o ayki sayısında aktris Ceyda Düvenci'nin evi vardı. İlk Zerrin Tekindor resmini orada gördüm. Resmi görünce ilk tepkim "ne kadar güzel kadınlar!" oldu, sonra açıklamalara bakınca o resmin bir Zerrin Tekindor olduğunu öğrendim.

O günden bu yana da kendisinin resimlerini hayranlıkla takip ediyorum. Bu kadınlardan birinin birgün benim de evimin başköşesine kurulması hayalim..
Eğer siz de Zerrin Tekindor'un takma kirpikli, bol makyajlı, süslü kadınlarını yakından görmek isterseniz, 22-25 Kasım tarihleri arasında Contemporary İstanbul'da kendilerini ziyaret edebilirsiniz.
















Yorumlar

  1. zerrin tekindor'un duruşunu hep beğenmişimdir fakat ressam kimliğini bilmiyordum , tabloları nefismiş.. umarım birisi bir gün senin olur ayşecim..
    o kadar resim kursuna katıldım yağlıboyaya geçemeden bıraktım,elde var karakalem çalışmaları,oğlan biraz büyüsün sardırasım var yine, bir resme bir de rölyefe..
    sevgiyle..

    YanıtlaSil
  2. burada bir arkadaşımın annesi resim kurslarına katılıyor, üstelik bizim evin dibinde ner'deyse, ben de ders almaya niyetlendim birara ama yeteneğim olduğundan emin değilim:-)
    oğlan büyüdükten sonra kesinlikle yeniden uğraşmalısın, çok keyifli olmalı..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar bloğunuzu instagram sayesinde keşfettim.Bende Antalyada yaşadığım için özellikle dikkatimi çekti ne zamandır incelemek istiyordum bugün zaman bulabildim.Öncelikle çok zevkli olduğunuzu söylemek isterim kullandığınız karolar mobilyalar ve mavi beyaz teması çok hoş sanki bir Bodrum havası var evinizde:)Kullanılan karolar ise italyan evlerini anımsattı.Bu arada Zerrin Tekindorun tablolarını bende çok beğeniyorum o kocaman gözler sanki gel beni al diyor umarın bir gün evlerimizi süsler.Ben blogunuzda gezinmeye devam edeyim iyi akşamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizem merhaba,
      Aramıza hoşgeldin:)
      Ortak zevklerimizin olduğu insanlarla karşılaşmak beni çok mutlu ediyor:)
      Sevgiler,

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?