Mış gibi davranmak


Bu aralar sürekli gülümsemeye çalışıyorum ama aslında biraz canım sıkkın..
Önce haber İzmir'den geldi: annemin 48 yıllık dostu hayata gözlerini yumdu.

Ardından çok sevdiğim bir aile büyüğümün kemoterapi göreceğini öğrendim.
Şimdi de kuzinimin babasından haber aldık; ışın tedavisine rağmen sonrasında durum ağırlaşmış yeniden kemoterapi alması sözkonusu..

Keşke tam olarak nedeni bilinse, ona göre net önlemler alınsa...
"Sigara akciğer kanserine sebep olur" diyorlar ancak hayatında hiç sigara içmemiş biri de aynı illetten çekiyor ya da "meme kanseri doğurmamış kadınlarda daha sık görülür" diyorlar fakat 2 çocuk annesi bir kadın da aynı hastalıktan muzdarip olabiliyor...bence kanserin kesin bir sebebi yok..

Bu tip durumlarda yelkenleri indiren, herşeyi boşveren, pesimist bir tavıra girenleri pek sevmediğim doğru ancak insanın içi acıyor işte...sonra insan arada dalıp gidiyor, sonrasında neler olacağını merak ediyor, dua ediyor..
Tabii bunları hasta olana aksettirmemek te ayrı bir olay..çünkü onların morale, hayat dolu, neşeli olana ihtiyaçları var..mış gibi davranmak çok kolay değil ama öyle yapmak lazım, morali yüksek tutmak lazım..

Şimdilerde ben de en sevdiğim, keyif aldığım şeylere sardım: kitap okuyorum, bol bol film izliyorum, gelecekle ilgili hayaller kuruyorum, güzel müzikler dinleyip, yeni yemek tarifleri deniyorum, kendi içimde yeni dekorasyon keşifleri yapıyorum..hatta dekorasyon alanında birkaç adım attım bile, yakında blogta sizlerle de paylaşırım.

Herkese sağlık dolu, keyifli, mutlu bir haftasonu diliyorum!
Sevgiler

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?