Şöminenin akibeti

Aslında bu fotoğrafı blogtan ziyade, Selim Efe'ye hatıra kalsın diye çektim..
Çünkü yakın bir gelecekte bu şömine artık bu köşede olmayacak..

Sesleri duyar gibiyim "aaaa Ayşe, evdeki şömine sökülür mü hiç, deli misin sen?"
Benim de gönlüm sökmekten yana değil ama yapacak birşey yok..

İyisi mi konuyu dolandırmadan anlatayım..
Bu evi almaya ilk karar verdiğimizde, evin eski sahibi Wesna'ya özellikle sorduk çalışıp çalışmadığını.."ben çok az kullandım ama çalışıyor" dedi..

Taşındıktan bir süre sonra keyif için yakalım dedik.
Apartman sakinlerini tanışma kahvesine çağırmaya hiç gerek kalmadı, çünkü tüm apartman biz şömine yakmaya başladığımız andan itibaren tek tek kapıya geldi!://
Evinde dumanı gören soluğu bizde aldı haliyle..

Meğer apartmanın bacası örülmemiş..
"e peki neden bacası olmayan bir evde şömine ve barbekü var?" diye sordum..
"Dekor"muş..yanlış duymadınız, dekor olsun diye yapılmış..bazı dairelerde yok, bizim gibi birkaç dairede bu "dekor"lardan var..
Bir süre -3 yıl kadar- bir çözüm bulunur diye bekledik..ama son apartman toplantısında bir kere daha anladık ki, çözüm falan olmayacak..

Ben "dekor" pek sevmem, işlevsellikten yanayım..evdeki her köşeyi, eşyayı vs..maksimum kullanmam lazım, süs olsun diye birşey alıp yerleştiremem..
E baktık ki bir de toz yapıyor bu meret..biz de söktürmeye karar verdik..

Şimdilik tek düşüncemiz bu girintiye bir kitaplık yaptırmak..zaten çalışma odasındaki dolap yetmiyor, bize iyi gelecek..
Bu sefer de kafamda başka sorular..kapaklı mı, kapaksız mı..en alt bölüme kapaklı dolap yaptırmalı mı, yaptırmamalı mı..filan falan..

Yarın beğendiğim bazı kitaplık modellerini paylaşacağım sizlerle..
Sevgiler

Yorumlar

  1. nabeer iyi misin yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi daha iyiyim Deep, geri döndüm buralara:)
      Uğrayacağımdır.
      Sevgiler

      Sil
    2. bi saniye ama hasta mıydın. nolduuuuu sölesene yaaa

      Sil
    3. birkaç aydır epyce cenazemiz vardı Deep, yazmak istemedi canım..

      Sil
  2. Salona "dekor" olsun diye bir şömine kondurmayı gerçekleştiren her kimse tebrik ediyorum gerçekten :) Ayşecim, ben de dekorasyonda her daim işlevselliğin önceliğinden yanayımdır. Yoksa sırf göz zevki ne işe yarar? Mekanlarda veya herhangi bir üründe işlevsellikle tasarımın güzelliğinin bir aradalığı esas olan değil mi ya... Kitaplığı iyi düşünmüşsün, ne de olsa bu hayalkırıklığını ancak içi dolu dolu bir kitaplık kurtarabilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Monica tekrar merhaba,
      Aynen öyle..birarada olamayacaksa o zaman tasarımın ne anlamı var..ben öyle çok fazla biblo, ıvır zıvır da sevmem zaten..sadece anısı olan eşyalar, hediyeler..hepsi bu.
      Şimdi modellere bakıyorum..duvar ortaya bir çıksın, ölçülere göre yapacağız birşeyler..hem kullanılan bir kitaplık çok daha mutlu edecek beni:)
      Sevgiler

      Sil
  3. çok çok başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  4. Geriye dönerek okudum . İlk önce ben de şömine sökülmez dedim ama bacasız şömine de olmaz ki . Ayşeciğim biz bu sorunu yaşamamak için bacayı özel olarak ördürdük ve kışıkn çıtır çıtır yakıyoruz ama bu günkü aklım olsa şömine soba yapardım. Hem daha iyi ısı veriyor hem de çok daha temiz. Neyse sen kitaplık yapmak istemekte çok haklısın . Kitaplık düzeninde altta kapak çok iyi oluyor . Özel yapım hem çok pahalı hem de sonuçtan emin olamıyorsun , bence de İkea Billy iyi bir seçim . Kolay gelsin tatlım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de baca ördürmek istedik ama apartman yanaşmıyor Nilgün:( Müstakil olsa evimiz, eşimle bir dakika bile düşünmeyeceğiz, şömineyle devam edeceğiz..
      Şömine sobalara bayılıyorum, Meda Home'da inanılmaz güzel örnekler var, Bauhaus'a da müthiş sobalar gelmiş bu sene..soba bacamız bile yok, o derece yani:(((

      Sil
  5. Özellikle şömine konusunda vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. baca ördürme işi biraz sıkıntı oluyor apartman konusunda yoksa ilgilenen firmalar çok temiz yapıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka iyi yapılıyordur ama ne yazık ki apartman yanaşmadı bu işe..bir sonraki evimde mutlaka şömine ya da şömine sobalardan istiyorum..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?