Smyrnetalya Evim Dergisi'nde

Öncelikle açıklık getirmek istediğim bir konu var:
Adım Sümeyye ya da Semiramis değil, Ayşe..
Ne alaka diyeceksiniz…Instagram'da özelden gelen mesajlara bakıyorum, bana genellikle "Sümeyye ya da Semiramis Hanım" hitabıyla başlıyorlar..sanırım Smyrnetalya isminden ötürü..neyse artık IG'de profil bölümüne adımı yazdım:)

Smyrnetalya iki şehir isminden oluşmuş bir isim aslında..
Fransızca'da Smyrne (simirn diye okunuyor) İzmir'in eski adı..hala Smyrne diye bilirler..Talya ise Antalya'nın eski adı..son 10 yıldır iki şehir arasında mekik dokuduğum ve 2 şehri de çok sevdiğim için bloga böyle bir isim koymak istedim..

Şimdi gelelim esas konumuza..
Instagram hesabında bahsettim ama IG hesabı olmayanlar için burada da kısaca bahsetmek istedim..

Dekorasyon konusunda herhangi bir eğitimim yok…Herşey 90'lı yılların ortalarında büfedeki Maison Française dergisini Fransızca sanıp almamla başladı..

Sonra dergiye baktıkça çok sevdim içindekileri..tabii kendimce hayaller de kurmaya başladım "ileride evim olursa, şöyle olur, böyle olur" diye..herkes gibi..(şu an kurduğum hayallerle neredeyse alakasız bir evde yaşıyorum, o ayrı:)))

Sonra MF'nin kardeş yayını Evim Dergisi geldi..Fiyatı harikaydı, bir sürü yeni fikir de barındırıyordu, üstelik bolca ilham veriyordu..hele bir ara "en güzel salon"yarışmaları falan yapılıyordu, ne keyifle takip ediyorduk..

İşte o Evim Dergisi birgün beni arayıp "Sizin evde çekim yapmak istiyoruz,6 gün sonra sizdeyiz" dediler..

Bizi aldı bir telaş tabii:) Sayelerinde hatırı sayılır bir düzenleme yapıldı, aylardır toparlanmayan köşeler mis gibi oldu..hatta aradıklarında berjerlerim hala döşemeci Mehmet Abi'deydi, nasıl hızla çıkarttığımızı bilmiyorum o atölyeden:))

Bu çekimin tek bonusu bu da değildi; Günseli ve İbrahim gibi iki harika, sıcakkanlı insanla tanışma imkanı bulduk, çok iyi arkadaş olduk..çok ta eğlenceli ve bol muhabbetli bir gündü:)

Benim fotoğraf makineleri ile aram çok iyi değil..zaten 5 yaşında bir çocukla saatlerce çekim yapabilmek gibi bir lüksüm de yok..yemek, ev işleri, kişisel bakım, çocuk, sonra oluşum aşamasındaki işler, çeviriler,vs..herşey benim üstümde, bir de günlük kitap,dergi,vs..keyfi olmadan yaşayamam ben, müzikle ikisi ruhumun gıdası..işte tüm bunların arasında benden olsa olsa ancak "iphone fotoğrafçısı" çıkıyor..belki Instagram'ı çok sevişim de bundan, benim için zahmetsiz..

Neyse..işte fotoğraf konusunda hal buyken, İbrahim Özbunar'ın harika fotoğrafları hem bizim hem de bilhassa oğlum Selim Efe için nefis bir anı oldu..düşünsenize, yıllar sonra ona dergiyi göstereceğim "bak annecim, sen bu evde büyüdün, eskiden evimiz böyleydi, vs" anlatacağım..
Zaten diğer ev sahibini de -derginin bu ayki sayısında sayfa 156'da nefis bir klasik tarzda döşenmiş ev göreceksiniz- bu şekilde ikna ettim:) Kendisi çok yakın aile dostumuz, benim ablam gibidir, ileride rutin kalabalık masamızda oturup yemek muhabbetindeyken bize anacak güzel bir anı kalsın istedim..çok ta güzel oldu..

Bakar mısınız mutfağının güzelliğine..önceden blogta yayınlamıştım bu mutfağı..yakında fotoğrafları güncelleyeceğim..
 
Kasım ayı Evim Dergisini bayilerinizden ısrarla isteyiniz efendim :) (eski sloganlar ne güzelmiş ya..)

Yorumlar

  1. Ayşe hanım ben de bu gün aldım dergiyi . Ve sizi instagramdan takip ettiğim için balkon resimlerinizden ve mutfak duvarınızdaki tabaklardan tanıdım sizin eviniz olduğunu. Çok keyifle döşemişsiniz evinizi . Ellerinize sağlık . Keyifle dolu daha nice güzel dilerim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşenur merhaba,
      Çok teşekkür ederim, daha güzelleri sizin olsun..
      Sevgiler:)

      Sil
  2. senin şahane evine bir de bonus geldi demek,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok keyif aldım Havva, inşallah ileride bir daha gerçekleştiririz..:)

      Sil
  3. Ben de hemen alacağım .Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. isminiz sümeyye biliyordum ben hanfendüüüüü:)
    Aldım dergiyi bakamadım iyi mi:) senin şahane evinin fotolarına geniş zamanımda, çayımla kekimle bakmak istiyorum.
    Öperim tabisi yanaklarından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye çok ilginç gelmişti bana da:)
      Ben de çok geç bakabildim dergiye..bu ay nasıl geçti anlamadım..hala koşuşturuyoruz doğalgaz falan..medeniyete adım atıyoruz:)))
      Ben de seni çok çok öpüyorum..

      Sil
  5. isminiz sümeyye biliyordum ben hanfendüüüüü:)
    Aldım dergiyi bakamadım iyi mi:) senin şahane evinin fotolarına geniş zamanımda, çayımla kekimle bakmak istiyorum.
    Öperim tabisi yanaklarından...

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?