Kahve Country Mutfak

Okurlarımızdan biri evinde tadilat aşamasında...mutfak dolaplarının rengi konusunda kararsız, benim mutfağımın rengini de beğeniyor ancak aklı bir taraftan da ahşap kahvenin sıcaklığından yana..

Çok yakın bir aile dostumuz var. Hemen hemen aynı zamanlarda ikimiz de tadilat işleriyle boğuşuyorduk. Mutfak konusunda fikirlerimizi anlayabilecek bir mobilyacı bulmakta biraz zorlandık ama şansımız varmış ki istediğimiz türden mutfağı üretecek mobilyacıları bulduk:-)

Uzun ve zahmetli uğraşlar sonunda içeriye ilk girdiğinde insana sıcaklık hissi veren, harika bir mutfağa sahip oldu. Eğer yıllardır süregelen beyaz mutfak takıntım olmasaydı, kesinlikle bu renkte bir mutfak yaptırmayı düşünürdüm:-)

Sizlere de fikir vermesi açısından, kendisinin izniyle burada birkaç fotoğraf paylaşmak istedim:






Ve kahve tutkunları için diğer country mutfaklar..
Bu renkte bir mutfağı sarı ve kırmızı ile daha da sıcaklaştırmak mümkün..










Yorumlar

  1. özellikle sonuncu fotoğraf çok güzel :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. TEK KELİMEYLE HARİKA ..BANA ARKADAŞINI SÖYLE SANA KİM OLDUĞUNU SÖYLEYEYİM ..:D HAYATIMDA TANIDIĞIM EN ZEVKLİ İNSANLARDANSINIZ..TİNKERBELL09 K.K

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşının mutfağı çok güzel olmuş Ayşeciğim, huzurla kullansın.
    Diğer fotoğraflardan ise en çok dördüncüdeki mutfağı beğendim. Hepsi ayrı güzel ama favorim dördüncü. Bana sanki o mutfağın bir köşesinde küçük bir şömine var gibi geldi :-) Bir de galiba kışın o mutfakta, tarçınlı kurabiyeler pişiyormuş. Yazın ise beyaz masa örtüsü, beyaz porselenler, beyaz önlükler kullanıp içeriyi aydınlatıyorlarmış. Yazın bu mutfakta beyaz ışık veren, kışınsa sarı ışık veren ampül kullanılıyormuş. Evin annesi bazen haylaz çocuklarını, kapı arkasındaki o süpürgeyle, kapının açıldığı bahçeye kovalıyor; evin babası o kapıdan çamurlu ayakkabısıyla içeri dalmaya kalkıştı mı, süpürge yetmez, merdaneyle girişiyormuş. O büyük mutfak masasından kahkahalar eksik olmaz, hayatın acısı da tatlısı da orada masaya yatırılır, üşüyene bir fincan sıcak çay, ağlayana papatya çayı verilir, yaralar orada sarılır, yaşam eve mutfaktan akarmış. Betül, the yengeç.
    Bir de ben bu yorumun bir yerinde "kurabiye" dedim galiba ;-)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Şebnemcimmm,
    Dilerim sonuncu fotoğraftaki gibi bir mutfağın olsun!
    Facebook sayfamızda da elimden geldiğince mutfak fotoğrafları da koyacağım, tadilat yaptıracaklara, bu işe kalkışma fırsatı bulanlara ya da ileride yaptırmayı isteyip şimdiden arşiv oluşturacaklara ilham olur..
    Öperim

    YanıtlaSil
  6. Tinkerbell09 selam:-)
    Nesli demen de yeterli;)
    Çok teşekkür ederim, mahçup ettiniz..
    Darısı isteyen herkesin başına..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Betül selam:)
    Hayalgücü konusunda benimle yarışacak birilerini gördüm ya, içim rahat etti!:) Ne güzel şeyler yazmışsın öyle..
    Arkadaşıma sunduğun dilekler için çok teşekkürler, o mutfakta kaynatıp birşeyler içmek çok keyifli:)Dilerim birgün 4.mutfaktaki gibi bir mutfakta seninle de çay/kahve keyif yapmak mümkün olur;)
    Yarın evde temizlik var, altını üstüne getirip o tarifi bulacağım, bizimkiler de "kurabiye" sayıklamaya başladı:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Güzel mekanlar, güzel insanlar, güzel yazılar hayalgücünü tetikliyor demek ki :-)
    İnanır mısın ben de bu beraber çay-kahve içme olayını hayallemeye başladım. Sanırım mutfağı epeyce büyük tutmalıyım; Ayşe, Şebnem, Mine, Kadis, Nesli... :-)
    Bu arada, ben sizleri Kadınlar Kulübü vasıtasıyla buldum :-), en sevdiğim işlerden biri de neredeyse her gün oradaki evleri gezmek :-) misafir sanatçı olaraktan. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. amin ayşecim, fotoğraf arşivi olsa ne güzel olur.. ben country tarza daha yakınım eşimse modern tarza.. neyse bakalım fol yok yumurta yok da, inşallah bir gün olur :)
    bu arada bloğunda fotoğraf (picasa) hafızası sorunu yaşıyor musun? yaşamıyorsan ve eğer picasadan yüklüyorsan yaşama ihtimalin olabilir. kota dolduktan sonra aylık 5 usd mı ne ödeme istiyor. ben küçültmeden ekliyordum fotoları, şimdi küçültmeye başladım ama picasa yerine başka nereden yüklenir henüz araştıramadım..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. betül merhaba, ne güzel yazmışsın bayıldım.. bişey sorucam sende mi kadınlar kulübündesin??
    bütün kızlar toplandık galiba :))

    YanıtlaSil
  11. @Betül,
    aaa demek sen de KK dan buldun bizi!:) Ben de çok seviyorum oranın forumunu, bilhassa birşeyler almadan önce oraya bakmak hoşuma gidiyor, çünkü insanlar memnun olup olmadıklarını açık yüreklilikle yazıyorlar..öyle öyle alıştım o siteye..

    YanıtlaSil
  12. @Şebnemcim,
    Demek ki senin evini modern/country tarzı harmanlayarak hazırlayacağız;)Sahi,bugün facebook sayfasında yayınladığım modern tarzdaki salonu gördün mü?Ben bayıldım, mesela o tarzda bir salon yapılabilir, hem eşin de mutlu olur;)
    Fotoğraf hafızası derken? Ben fotoğraf yüklerken bir sorun yaşamıyorum, bu arada chrome kullanıcısıyım..geçenlerde bununla ilgili bir yazı daha çarptı gözüme, birisi "chrome kullanırsanız sorun yaşamazsınız" demiş ama tam olarak sorun nedir, bilmediğim için yorum yapamayacağım:/

    YanıtlaSil
  13. Merhaba Şebnem, Ayşe :-)
    Kadınlar kulübünde üye değilim, ama herhalde iki yıl olmuştur, Evim Güzel Evim'i takip ederim. İnternette bir şey ararken karşılaşmıştım, beğendim, kaldım :-). Sorular, Sorunlar, Tavsiye ve Öneriler gibi forumları da izliyorum. Günlük iş temposunda bana biraz rahatlama sağlıyor :-) Ayrıca çok da şey öğrendim oradan, mesela kızkardeşimin odasını yapışkanlı folyo ile baştan aşağı değiştirdik, ben de evde lokal olarak kullandım bu tekniği.
    Sevgilerimle :-)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. cnm sen bu postu yayınlamadan önce ben beyazı tercih etmiştim
    ama şimdi diyorumki ne yaptın sen ne yaptın yine aklım karıştı :))
    allahhım iki mutfak çok güzel ben yine karasız
    şimdi tekrar düşüneceğim
    beyaz yaptırırsam sararma olayından korkuyorum kahverenginin ise kasvetinden.
    sevdim bu postu çok güzel teşekkür ettim kib.

    YanıtlaSil
  18. canım aynı mesajdan tekrar gönderdiğim için yorumları sildim.
    bide anladığım kadarıyla arkadaşın üstte dolap yaptırmamış resimde öyle gözükiyor

    YanıtlaSil
  19. Merhaba pisipisi, Ayşe gelene kadar ben nöbetçi blogculuk yapayım, o bu gün temizlik yapıyor, dönüşü geç olabilir :-) Bence, eğer kahverenginin tonunu biraz açık ve mat seçersen, dolap kulplarında ve çeşitli yerlerde, perdede, masa örtüsünde vs beyaz, açık sarı kullanırsan hiç kasvetli olmaz. Beyaz mutfak da çok güzel tabii.
    Kahverengi o kadar hoş bir renk ki, üzerine ne giydirsen uyuyor, klasik de, modern de olabiliyor. Toprak gibi kahverengi; sağlam kararlı, mis kokulu :-)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  20. kızlar burada muhabbet başlamış, çok sevindim!:)
    @pisipisi, evet üstlere dolap yaptırmadı, çünkü mutfağı oldukça büyük, ekstra bir de kiler var, bu yüzden gerek görmedi.
    @Betül, süpersin ya!:)evet temizlikle beraber çöp atma günüydü bugün, fena yoruldum:/Ve kahverengi konusundaki fikrine kesinlikle katılıyorum, hatta kısmetse ben de ileride salon mobilyalarımı çok koyu olmayan bir ceviz rengi istiyorum..

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Ayşe,
    Burada bir muhabbet başlıyorsa, bu en çok, senin konukseverliğinden ve kuşatıcı, kolaylaştırıcı tarzından kaynaklanıyor, misafirlerini güzel ağırlıyorsun, çok teşekkür ediyoruz :-)

    Kahvenin o tonunu yakalayabilmek çok önemli; hem sıcak olacak, hem kasvetli olmayacak, hem doğal duracak, hem her rengi iyi taşıyacak :-) Umarım Selim Efe büyüdüğünde, istediğin değişiklikleri yaparken, tam istediğin renkleri bulursun. Bu arada, çocuklar büyüyene kadar evi rahat tutmak; çizilene, bozulana üzülmemek ve çocuğun evde rahat hareket etmesi adına, çok yerinde bir karar; önceliği Selim Efe'den yana yaptığın için ayrıca tebrik ederim :-)
    Burada beğendiğim mutfağı ciddi ciddi zihnimde hayallemeye başladım. Bazı arkadaşlarım, bu mutfağa bir de sedir lazım dediler, hak verdim, "Zaten görmediğimiz köşesinde var o, hatta bir de küçük şömine/tandır var orda",dedim. Odağı böyle bir mutfak olan bir evde yaşamak istiyorum. Sanıyorum şöyle olacak, böyle bir mutfak ama oturma alanı da olacak bir köşede, epeyce de geniş olacak, bir de her birinde banyo olan üç-dört yatak odası ile çamaşır-ütü odası. Çalışma odası da olsun diye düşündüm ama sonra mutfağa uzak bir çalışma odası fikri iyi gelmedi, onu da mutfağa entegre ederim diye düşündüm. İşte benim gelecekteki evim :-) Büyük ihtimalle Dost(h)ane ile aynı avluda :-) Çok çalışmak lazım, çok :-)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  22. senin mutfağına da bayılmıştım buna da bayıldım..küçük bi yerde yaşadığımdan mobilyacıma herşeyi ben tarif ediyorum.Mutfak kapakların mebran denilen türden mi? bir de eski tip profil varmış geçmeli kafam bu malzemelerle çok karışık,yardımcı olursan sevinirim.tatlı evinde güle güle otur.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Betül:)
    Rica ederim, her zaman beklerim!:)
    Hayalindeki ev çok hoşuma gitti de..sanki benim için büyük biraz, temizliği zor olur:p Şaka bir yana, mutfakta çalışma odası yaratma fikrini sevdim! Ben de tercihimi mutfaktan yana kullanırdım;)
    Ve evet, Selim Efe benim hayatımın merkezi, o yüzden şu an dilediği gibi hor kullanıyor eşyaları-bilhassa TV sehpasını- hiç te üzülmüyorum:)

    YanıtlaSil
  24. Gözde selam,

    Membran mı bilmiyorum ama "beyaz mat lake boya" istediğimi net biliyorum..ve genelde mobilyacılar "beyaz mat lake" denince benim kapaklardan gösteriyorlar;) Temizlenmesi çok kolay, tavsiye ederim.
    Dileklerin için çok teşekkür ederim, daha iyileri senin olsun;)
    Şimdiden kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  25. Teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş. :)

    YanıtlaSil
  26. yazınızı çok beğendik iyi çaşılışmalar dileriz
    konya düğün salonu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?