Porselene Fransız yorumu: Bernardaud

Hayır hayır, başlıkta yanlış yazmadım, bizim "Bernardo" dan bahsetmiyorum...Benim bahsettiğim Bernardaud (tahmin ettiğiniz üzere Bernardo diye okunur) Fransa'nın ve dünyanın en önemli porselen markalarından biri...ve bugünlerde 150. yaşını kutluyor!

Porselende bir imza haline gelen Bernardaud aynı zamanlarda geçenlerde size bahsettiğim Comité Colbert'in de bir üyesi..Ve işte bu efsanenin başındaki Michel Bernardaud diyor ki "150. yılımızın şerefine sanat dünyasının tanınmış isimlerine porseleni yeniden çağdaş bir şekilde yorumlatalım" Fikir hayata geçiyor ve bu tabakların ilk sergisini Nişantaşı Monev mağazasında gerçekleştiriyorlar.

Aslında bu Bernardaud'nun sanatla ilgili ilk projesi değil..Önceki yazılarımda da bahsedip, hayranı olduğum ressam Marc Chagall'a ithaf bir koleksiyon da hazırlamışlar. Marc Chagall yazımı okuduysanız, tabak üzerindeki motiflere yabancı değilsiniz demektir :)
Monev Nişantaşı'nda sergilenen tabakların tasarımları ise David Lynch, Sarkis, Jeff Koons gibi uluslararası alanda ün yapmış sanatçılara ait..
Biraz da Bernardaud'yu Bernardaud yapan muhteşem porselenleriyle sizleri başbaşa bırakmak istiyorum.
Acaba ben bu takımı sevmiş olabilir miyim? Pek sevdiğim söylenemez, aşık oldum!:)

Sevgiler:)


Yorumlar

  1. Bunlar nasıl güzel şeylerdir Smyrne! Nerelerde saklıydı bu post.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?