I have a dream

Çok değil, yaklaşık 10 gün önce size güzel sürprizlerim vardı..
Balkonun perde sorununu çözmüş, daha konforlu mobilyalar bularak keyifli bir balkon yaratmıştım, merak edip soranlarla paylaşmak için sabırsızlanıyordum..

Ama tam paylaşacağım sıralarda, önce İstanbul'da inanılmaz şeyler yaşandı, ardından olaylar tüm büyükşehirlere yayıldı...işte o günden bu yana, balkon bir keyif köşesi olmaktan ziyade, her gece aynı saatlerde, henüz 3 yaş olmamış oğlumun şaşkın bakışları altında, tencere/tava çalınan bir mekan haline dönüştü..

Rutinlerimiz tamamen bitti; ne kitap okur, ne spor yapar, ne de düzenli yemek yer olduk...Selim Efe de huzursuzluğumuzu hissetmiş olmalı ki, o da bizimle beraber geç saatlere kadar oturmayı tercih etti. Facebook/Twitter günlük yaşantımızın neredeyse 3/4 ünü kapladı...işte o zamanlar blogu da boşlar oldum, çünkü amacından sapan, kırıcı, çirkin şeyler de okudum, canım sıkıldı...o ruh halinde yazmak, kimseyi incitmek istemedim.

Ve bu dönemlerde beni en çok şaşırtan, tepkisini inanılmaz güzel ortaya koyan, sonuna kadar direnen gençlik oldu...Çok uzun zamandır bilinçsiz ve duyarsız olmakla suçladığım bu gençlik, sokaklarda hakkını arayarak bize inanılmaz güzel selam çaktı!:) ODTÜ Siyasal'da okuyan dünya tatlısı bir kızkardeşim var, içimden derdim ki "ah bu çocuklar siyasal okuyorlar ama herhangi bir görüşleri var mıdır acaba?" bir görüşü varmış meğer, gösteriler başladığından bu yana sokaklarda...Şu an yarı yaşımdaki gençliği bile anlayamıyorken, oğlum 20'li yaşlarına geldiğinde onu nasıl anlayacağım, bilmiyorum...çok çaba sarfetmem gerekecek:)

Şaşırtmayan ise basının tavrı oldu. Zaten uzun zamandır gazete almayı kesmiştim, ana haber bültenlerini de inanmadığım için izlemiyordum. Fransızca ve İngilizce kaynakları şaşkınlıkla okudum, zira herhangi bir dil bilmeyen vatandaşlarımızın pekçoğu o sırada "penguenlerin hayatı"na vakıf olmakla meşguldü..ve bir de sosyal medya tabii..hayatımızda ne kadar önemi varmış meğer...Steve Jobs'ı rahmetle anıyor, Mark Zuckenberg, Jack Dorsey, Bill Gates gibi isimleri de saygıyla selamlıyorum..

Ha bir de sıkı bir Beşiktaş taraftarı olarak Çarşı'ya da saygı ve sevgilerimi göndermeden edemeyeceğim:)

Benim bir hayalim var: insanların özgürce yaşayacağı, fikirlerini usulüne uygun, korkmadan ifade edebileceği,  her kesimin birbirine saygı duyup, birbirini kucaklayacağı, ötekileştirmeyeceği, hor görmeyeceği, sanata, edebiyata ilgili bir toplum..

Bunlardan bahsedince de aklıma iki fotoğraf geliyor..
Neden bunlar? çünkü huzur kokuyorlar..

Mümkün müdür? Yoksa ütopya mı?

10 gündür yurdumun her yanında Göztepeli, Karşıyakalı, Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerli, Trabzonlu, Alevi, Sünni, Kürt, Çerkez, Rum, travesti, hayat kadını, gay, işadamı, doktor, eczacı, başörtülü, mini etekli, vs..herkesi birarada, kolkola gördüm ya...

Benim hala umudum var..


Yorumlar

  1. Ayşeciğim, bu sevgiyi, dayanışmayı gördüm ya, gençlerimizin akıllıca, birlikte, barışın bin bir yaratıcı diliyle davrandıklarını, çirkin ve yanlış tepkileri yine kendi kendilerine engellediklerini gördüm ya...ölsem de gözüm açık gitmez. Yazının başlığı, ilk defa senin bir yazınla tanıştığım Susan Boyle'ın sesiyle kulaklarımda yankılanmasına neden oldu I have a dream'in. Seni seviyorum Ayşeciğim. Sevgi, saygı ve vicdan varsa, işte o zeka akıl oluyor, akla dönüşüyor. Selam olsun tüm akıllı insanlara.

    YanıtlaSil
  2. Betülcüm günaydın,
    Yorumunu okurken gözlerimin dolmasına engel olamadım..ben de seni seviyorum Betülcüm..
    Biz hep berabersek eğer, işte o zaman daha güçlüyüz..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Umutlar olmasa bu dünya güzel olmazdı zaten.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yazı. bunu bikaç günde bikaç kere okudum.
    :)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim deeptone
    Yüreğimin İklimi, umuda devam..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. benim de hala umudum varr.
    her şey daha güzellll..
    yalnızca sen değil birçok kişi gördü biz yeni neslin yalnızca internet bebesi olmadığını :)
    bizler yeri geldiğinde her şeye karşı koyarız merak etmeyinn ^^
    Bjk'lı olmak ayrıcalıktır deyip Çarşı'yla büyüdüm dayım sayesinde diye arkadaşlarıma hava atmaya çalıştığımda hep benimle alay edenlerdii.. Şimdi FB li ama Çarşılı GSli ama Çarşılı olduu..
    Çarşı her şeye karşıdır ama Halkın ve Özgürlüğün Ta Kendisidir :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?