Yaz listesi

Kabul, geçtiğimiz senelere göre Antalya daha katlanılabilir sıcaklıkta..
Hatta o kadar katlanılabilir ki, henüz tam anlamıyla deniz sezonunu açmadım bile..
Ancak yine de öğle saatlerinde pek dışarıda olmamak gerekiyor.. (önceki yazlarda saat 12.00 civarında dışarıdaki işlerimizi bitirmiş, kapıyı bacayı sıkıca kapatıp klima serinliğine hapsolmuştuk)

Öğle saatlerinde ben de genellikle evde olmayı -Antalya AVM açılışı hızında Dubai'yi yakalamaya çalıştığından, tüm AVM'ler öğle saatlerinde ciddi kalabalıktır buralarda://- tercih ediyorum. Film, kitap keyfi yapmak için bu saatler en güzel saatler bence..

Genellikle yaz başlarında "çok satanlar"dan oluşan bir liste hazırlayıp onları okumayı tercih ederdim ama bu sene biraz değişiklik yaptım.
Yine çok satanlardan birkaç kitap alıp okumayı planlıyorum ama bu yaz önceliğimde bunlar var..
"Aklından Bir Sayı Tut"u kızkardeşimden aldım. Önceden kitap raflarında hep görürdüm ama okumak için hiç heveslenmemiştim.

Bronte'nin Uğultulu Tepeler'i tam bir klasiktir...Yıllar önce okumuştum, şimdi yeniden okuyasım var...Hatta kitaplıkta bulabilirsem Hugo'nun Notre Dame de Paris de yeniden okumayı istediklerimden..klasikleri seviyorum.

Sait Faik Abasıyanık'ın Semaver'i de yıllar önce okuduklarımdan..Ancak Kumpanya'yı okumamıştım,  hazır elime geçmişken Semaver'i de yeniden anımsamak istedim.

Paul Auster tıpkı Amin Maalouf, J.C. Grange, Marc Levy, G. Garcia Marquez gibi "ne yazarsa okurum" kontenjanından...Timbuktu'yu okumamıştım, kitapçıda denk geldi, güzel oldu.

Begüm'den sonra Kenizé Mourad'ı ikinci okuyuşum olacak..en iyi kitabı olduğu söylenen "Saraydan Sürgüne"yi henüz okumadım, dilerim Toprağımızın Kokusu da onun kadar iyidir..

Aydın Boysan Okan Bayülgen sayesinde çok daha popüler bir kişilik oldu. İyi ki de oldu, yoksa onun nefis muhabbetinden, o keyifli kitaplarından mahrum kalacaktık..

İtiraf ediyorum, Selim İleri'nin Dostlukların Son Günü'nü indirimde olduğu için aldım..nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yok, okuyup göreceğiz.

Ve gelelim son kitaba..tamamen isminden ötürü aldım:) İsme baksanıza, Yaşamak Güzel Şey! ne kadar güzel değil mi..Umarım Doris Dorrie içerikte de en az kitabın ismi kadar başarılı olmuştur:)

Sizler öğle sıcaklarında neler yapıyorsunuz?

Yorumlar

  1. Ben TIMBUKTU yu okumakla mesgulum. Yillar once almis ama nir turlu okuyamamistim. Avrupa kulturune daha yakin olan bizler icin biraz amerikanvari. Ama neyse ki bu kulture de filmler sayesinde pek uzak sayilmayiz.
    Bundan once de Patrick Suskin in KOKU sunu bitirdim. Biraz gecikmis bir okuma oldu. Herkes filmini bile seyretmis:))Nilgul Sokmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, ben de bazı kitaplar çok popülerken okumayı tercih etmiyorum, sonradan okumak daha çok hoşuma gidiyor..siz de Koku'yu şimdi okuyorsunuz, ne farkeder, modası geçecek hali yok ya, kitap bu..Evet filmini de izlemiştim Koku'nun, ancak ne olursa olsun kitaplardan uyarlanan filmler ne yazık ki -Yüzüklerin Efendisi ve Yeşil Yol hariç- çok ta başarılı olmuyor ne yazık ki..o yüzden kitabını okumanız isabet olmuş..
      Bu arada okulda inceleyip okuttuğunuz kitaplara yeniden sarar oldum:)) o zamanlar Flaubert, Zola, Hugo okumak pek katlanılabilir gelmezdi, şu an keyifle okuyorum:)))
      Saygı ve sevgilerimle,

      Sil
  2. Ben bu yaz nedense Tess Geritson'a takıldım.. Yat kalk onu okuyorum şimdilerde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm, kardeşimde Mefisto Kulübü vardı, çok keyif alarak okuyordu..bu listeden sonra Geritson'un listesine takılınabilir bak...önerin için sağol Ayşegül..

      Sil
  3. Okuyan Smyrne, boyayan Smyrne. Çok işin var senin:)
    Slm bu arada.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?