Hier Encore

"Bu da ne?" dediğinizi duyar gibiyim:-)
Hier Encore (ier ankor diye okunur) Fransız müzik tarihinde çok önemli bir yere sahip, muhteşem bir şarkı..Aslında benim de gönlümde, hatta sözlerini anlayan herkesin gönlünde farklı bir yere sahip olacak bir şarkı kanımca..

Bu şarkı Candan Erçetin'den Elton John'a kadar birçok sanatçı tarafından yorumlandı ancak hiçbiri şarkının gerçek sahibi Charles Aznavour (Şarl Aznavur) kadar güzel yorumlayamadı bence...bilhassa Candan Erçetin'in yorumu tam bir felaket:-) 

Sevgili Betül, Zeynep için arada Fransızca şarkılar yayınlayacağımdan bahsetmiştim, bu şarkı belki onun gibi hayatın başında olan biri için ağır gelebilir (bizim gibi yaşı ilerleyenlere ise tokat gibi:) fakat bu kültüre merak duyuyorsa, ileride bildiği için mutlu olacağı bir şarkı:) Gerçi Crazy adlı filmde baba 20 yaşına girecek olan oğluna doğumgününde söylüyor bu şarkıyı:) (aşağıda bu videoyu da paylaşacağım)

Şarkıya ait 3 tane video paylaşacağım. Önceliği tabii ki orijinaline veriyorum:) İkinci video tamamen Türkçe altyazısı münasebetiyle paylaşmayı uygun gördüğüm bir video, mesela ilk videoyu dinleyip 2. videoyu sessize alarak sözlerini takip edebilirsiniz:-)

İyi pazarlar..








bu da Crazy filminden duygusal bir bölüm..


Yorumlar

  1. Çok güzelmiş sevgili Ayşe. Sözleri de öyle. Sağolasın, Zeynep'i haberdar edeceğim, eğer henüz görmediyse :-)

    35'lerden sonra hayat algımız ne kadar da değişiyor. Hele 40'lar...Hatta hele 50'ler...(yaşayanlar öyle söylüyor:-) )
    Ben hemen herkeste 35'lerde olması beklenen astrolojik değişimi birebir yaşadım ve burcumun tam zıttı olan yükselen burcuma evrilme aşaması geçirdim. İnanılmaz bir değişim. Benim payıma da bu düştü :-)

    Her şeye rağmen, yaşamak güzel :-)

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Selam Betül,
    Evet çok güzeldir, bende yeri ayrıdır bu şarkının..
    Aynen ben de astrolojik olarak çok etkilendim, bir yay gibi davranmaya, düşünmeye, hayal etmeye başladım:)
    Dilerim Zeynep te sever..
    Şarkıların devamı gelecek;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?