Selim Efe'nin mavi/beyaz dünyası..

Bugün biraz bebek odalarından bahsetmek istiyorum..daha doğrusu sadece oğlumun odasından..
Sonrasında sizlere -bu tip hazırlık yapanlara ya da değişiklik isteyenlere fikir olması açısından- ayrıca bu konuyla ilgili bir dosya hazırlayacağım, çünkü o kadar çok seçenek ve değişik fikir var ki, mutlaka bir tanesi sizin beğeninize uyacaktır;)

Öncelikle yine her zamanki gibi bu bölümün eski halinden bahsetmek istiyorum sizlere..
Aslında bu odayla ilgili neredeyse hiç fotoğraf yok diyebilirim, çünkü o kadar fena durumdaydı ki, fotoğraf çekmeye bile gerek duymamışım..

Oğlumun odası için evin en küçük odası diyebilirim, bu küçücük odaya kocaman bir yatak ve bir de koca bir gömme dolap yapmışlar kapının arka kısmına..yanlış tercihler odayı daha da küçük hale getirmiş, boğmuş..bir de herşey kahverengiydi, iyice küçültmüş alanı...yanlış anlaşılmasın, kahverengiyi, özellikle de ceviz rengini çok severim, hatta ileride salonumu ceviz mobilyalarla dekore etmek istiyorum ama dar alanlarda kahverengi başarısız sonuçlar verebiliyor, mümkün mertebe açık renklere yönelmek lazım..

Evet, odanın önceki halinin fotoğrafları..
Odanın içinde boş alan kalmadığı için fotoğraf çekmek te problem olmuştu..
Bu odada neler yapıldı?
Ahşap çerçeveler sökülüp yerine PVC yaptırıldı. Kapının arkasındaki gömme dolap söküldü. Odanın badanası yapıldı. Yerdeki parkeler sistre/cila işlemi gördü. Kapısı değiştirildi.
Ortaya oğlum için daha uygun bir oda çıktı :)

Öncelikle odanın genel görünüşü..
Fotoğraf biraz karanlık olabilir, oda sürekli güneş aldığı için burada gölge zamanı bulup fotoğraf çekme fırsatım pek olmadı...
Bu da yatak kısmı..Yarın oğlum 2 yaşını bitiriyor, sanırım artık yavaş yavaş bu yatağın trabzanlarını sökeceğiz:-)
İlk fotoğraftaki kahverengi çerçevenin içindekiler oğlumun ilk el ve ayak izleri..
Yatağın diğer tarafındaki bodyler ise oğlumun ilk giydikleri..hatta mavi olan, hamile olduğumu öğrendiğimizde, eşimle ilk aldığımız kıyafet..hatıra kalsın istedik..sanırım ileride oğlumuza hediye ederiz:-)
Trabzana tutturulmuş organiser tarzı ceplik ise çok işimizi gördü, ilk doğduğunda bezlerini, ıslak mendillerini, vs. bu cepte tutuyorduk, rahat oluyordu. Eğer sizin de geceleri uyanan bir bebeğiniz varsa ve o saatte su, emzik, vs. bulmak problem oluyorsa, bu tip bir ceplik işinizi görebilir;)
Artık masal, hikaye fasıllarımız başladı, elimizin altında birkaç kitap bulundurmak iyi oluyor..hem sürekli göz önünde kitap olduğu için Selim Efe de bu sayede kitaplara ilgi duymaya başladı:-)

Çocuğunuzun hayal dünyasını canlı tutmak için pekçok yöntem var, ben şimdilik duvarının bir kısmına stickerlarla mini bir okyanus yapmaya çalıştım, yattığında gökyüzünde uçakların gezindiğini görmesi için ona uygun bir lamba seçtim, ne bileyim işte, mesela balıklı, yunuslu, gemili, denizli bir perde diktirdim..yapılabilecek daha bir sürü fikir var..mesela biraz büyüyüp te duvarları boyamak isterse, o zaman odasına bir tahta yaptırmayı düşünüyorum..ya da boya yapabileceği herhangi bir düzenek..
Şimdi okyanus olan bu duvar, ileride oğlum neye ilgi duyarsa ona göre şekil alır diye tahmin ediyorum:-)
Ha unutmadan, yatmadan müzik dinletmek te bebeğinize iyi gelip, onu sakinleştirebilir..Selim Efe doğduğundan beri müzik dinliyor, hatta en sevdiklerimizden birinin videosunu da koydum sizler için aşağıya..tabii bu yetişkin versiyonu, bebek versiyonunu bulamadım (bebekler için deniz, dalga, kuş sesleri var arka planda, çok rahatlatıcı..)

En yakın zamanda değişik bebek odaları ile görüşmek üzere..

Yorumlar

  1. :)
    ne güzel bir zevke sahipsin ya
    ben yeni evimde bile oğullarıma bunu yaşatamayacağım
    yani düşünmemiş olmak bile beni çok üzdü şu anda
    sanırım eşinde senini giib meraklı dekorasyona
    ben bu konuda malesef yalnızım
    yapmak istediklerim düşündüklerimde sadece evet diyen ama yapma vakti ne demiştin ki diyen bir kocaya sahibim malesefff

    YanıtlaSil
  2. neden yaşatamayacaksın bunu oğullarına?
    eşimin dekorasyonla yakından uzaktan alakası yok, ben gezer, seçer, beğenir, alırım, onun buradaki payı, aldıklarımı ödemek:))
    şaka bir yana, ilgisi yoktur ama benim beğenilerim onun da çok hoşuna gidiyor ve her zaman destekler, elinden geldiğince yardımcı olmaya da çalışır...
    yalnız değilsin, ben varım burada;)
    birlikte fikir üretip çok büyük değişiklikler yapmadan odanın havasını farklı bir şekile çevirebiliriz;)

    YanıtlaSil
  3. eski hali sonraki hali arasında anlamakta güçlük çektiğim değişiklikler var :) müthişler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkürler..
      yakın zamanda Efe'nin odasında yeniden değişiklikler olacak, sanırım bahar ayları gibi..bur'da yayınlarım;)

      Sil
  4. halısı çok güzel Ayşecim ve duvalara bayıldım bizimde Egenin odası çapalı ve denizci temalı bir ara bende fotoğraflarını paylaşırım umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatma selam,
      Bugünlerde Efe'nin odasını değiştirmeye başladık, yavaştan birşeyler yapıyoruz işte:)
      Halı güzel ama çocuklar için yıkanabilir kilim en doğrusu..ben o zaman yanlış yaptım aldım ama ne yapayım en azından tecrübe etmiş oldum :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?