Beyaz dünya: İskandinav tarzı dekorasyon

Herhangi bir İskandinav ülkesine gittiniz mi? Ben hiç gitmedim.
Ancak yakın bir aile dostumuz gitmiş, onun Norveç albümünü gördüm, masal gibiydi..Sonra geçtiğimiz sene kankardeşim İsveç'e gitti, onun paylaştığı görseller de inanılmazdı, sanki herşey çizilmiş gibi..gerçek olamayacak kadar kusursuz ve güzel görünüyordu.

Tıpkı bu fotoğraflarda olduğu gibi..
Buz gibi iklimine rağmen, uyguladıkları dekorasyon tarzından olsa gerek, bu ülkeler bana hep "sıcak" bir hava veriyor...daha da enteresan olan, yılın büyük bir bölümünü güneşten yoksun geçirdikleri halde bana verdikleri izlenim "sıcak"..dediğim gibi, kesinlikle bembeyaz fon üzerine yarattıkları dekorasyonla alakalı olabilir..

Sözkonusu kanape ise, beyaz benim vazgeçilmezim..hatta duvarlar da beyaz olsun!:) Buz görünümlü beyaz canlı renklerle birleşince, ortaya çok daha sıcak ve samimi bir ortam çıktığını düşünenlerdenim..zaten benim evimin geneline baktığınızda, bu tarzı ne kadar çok sevdiğimi farketmemek imkansız:) Son zamanlarda  değişiklik olsun diye başka renklere şans tanımaya çalışıyorum ama yine de bir değişiklik yapılacaksa ister istemez gözüm beyazları arıyor, onlara bakıyor..:) İskandinavların da beyaz fon üzerine rengarenk aksesuarlar ekleyerek yarattıkları etkiyi çok seviyorum..

Kışlar uzun ve karanlık olduğundan, dekorasyonda ferah ve aydınlık mekanlar yaratmak, bu tarzda olmazsa olmazların başında geliyor.
Bu tarza dair sevdiğim bir başka detay ise, mümkün olduğunca az eşya kullanıyor olmaları..
En güzel detaylardan biri ise, dev bir sobayı andıran nefis şömineleri: bayılıyorum!
Parke üzerindeki renkli halılarını/ kilimlerini seviyorum..
Bembeyaz duvarlara kontrast yaratan renkli resimler asmalarını seviyorum
Mutfakta beyaz kullanmaları da benim sevdiğim başka bir detay..
Sanırım Ikea'nın bazı ürünlerini çok sevmemdeki esas bu: yarattıkları aydınlık ve sıcak ortamlar..Oradaki iklimi düşünürsek, ancak böyle mekanlar insanı daha mutlu, pozitif, daha az depresif kılar:)

Güneş ve güzel havayla ruh hali anında değişiklik gösteren bir insan olarak oralarda yaşamayı asla düşünmem ancak dekorasyon tarzlarını sevdiğim diğer tarzlarla harmanlayıp kullanmamda hiçbir sakınca yok:)

Bol güneşli, keyifli bir hafta diliyorum!:)

Bu da "Pazartesi Şarkısı" olsun!
Sevgiler

Yorumlar

  1. Gerçekten güzel olan odalar var, renklerden ziyade cevizle karıştırılmış beyaz çok dikkatimi çekti. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Mine merhaba,
    Evet ceviz rengi mobilya ile beyaz gözalıcı görünüyor..aynı fikirde birileriyle karşılaşmak çok hoş:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraflar çok güzel tabi, manzaralar harika. Ama huzur yok desem.Yakında bloğumda yayınlayacağım Buz ay kitabının yorumun dada yazdım (iskandinav edebiyatı ), adamlar çok yalnızlar ve mutsuzlar ve intihar oranları çok yüksek. Sosyalleşmek için apartman kapılarında sohbet ediyorlar.
    Dekorasyon zevkli ayrı:))

    YanıtlaSil
  4. Güzel Şeyler Rehberi selam,
    Kesinlikle seninle aynı fikirdeyim; mutsuz olduklarını düşünüyorum..zaten o yüzden yazının sonunda "dekorasyona itirazım olmaz ama orada bir yaşantı almayayım" dedim :)) İzmir'de büyüyüp Antalya'da yaşayan biri olarak İskandinav iklimi bana çok ters:)
    Ama yazıda bahsettiğim detayları -el dokuma halılar, beyaz fon, büyük pencereler, ferah ortamlar,az eşya,vs-gerçekten çok seviyorum..bu tarzı bile karıştırmam lazım, yoksa huzur bulamam:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?