Bahar Temizliği

Hatırlar mısınız, ilkokulda Hayat Bilgisi dersinde, bahar ve kış hazırlıklarından bahsedilirdi. Sonbaharda turşular kurulur, sobalar hazırlanır, kış bitip te güneş yüzünü gösterdiğinde, bahar temizliğinden dem vurulurdu.

Şimdi okullarda bu tip konular var mı, bilmiyorum. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte, pekçoğumuz soba temizliklerini unuttuk bile..Turşu kurma maceralarımız ise bir süreliğine hazır tüketim çılgınlığına yenik düştü. Ne zaman ki hastalıklar baş gösterdi, televizyonlarda yetkili kişiler doğal olanı yerlere göklere sığdıramaz oldular, işte o zaman "organik" turşu, tarhana,vs. hazırlama girişimlerimiz yeniden start aldı.

Ama tahmin ediyorum ki, bahar temizliği tüm bunlardan hiç etkilenmedi :)
Güneş o kadar güzel ısıtıyor ki insanı, içim kıpır kıpır..bu da bende herşeyi düzenleme ve temizleme isteği uyandırıyor!:)
Siz de dolabınızda böyle bir manzara görmek istemez misiniz?:)
Şimdi kışın tüm karanlık izlerini evden silme zamanı..
Evettttt, hepimiz bahar temizliğine hazır mıyız?
İlk akla gelenler: perdeler sökülüp yıkandı, halılar temizleyiciye gönderildi, koltuklar silindi/kılıflar yıkandı, camlar pırıl pırıl oldu, çekmece ve dolap içleri temizlendi...geriye ne kaldı peki?
Tabii ki düzenleme, depolama!
Temizliğin yarısı düzendir diye düşünüyorum. Ne kadar temiz olursa olsun, düzen yoksa eğer, bana o mekan temizlenmiş hissi vermiyor.
Peki neler yapabiliriz?

Çamaşır odanız varsa, bu tipte bir düzen yapabilirsiniz.
Biz çamaşır odasında ne yazık ki 2 makineyi yanyana yerleştiremediğimiz için, üstüste monte etmek durumunda kaldık. O yüzden de makineler üzerine böyle bir raf yapma şansımız olmadı.
Eğer böyle bir alanınız varsa, kesinlikle raflardan yardım alabilirsiniz.
Banyo dolap kapağına böyle bir raf sistemi hiç aklıma gelmemişti, çok düzenli görünüyor!
Mutfakta böyle bir dolabınız varsa, yemek kitapları ve hazırlama gereçlerini bu şekilde düzenleyebilirsiniz.
Mutfakta açık sistem raflardan hoşlananlar için, bu düzenekler gerçekten hayat kurtarıcı..Dilerseniz mutfak dışında, kiler gibi yerlere de bu sistemlerden kurabilirsiniz.
Kırtasiye malzemeleri, önemli dosyalar, faturalar, zarflar..kısacası kağıt/kürek işlerinizi bu tip yerlere depolayabilirsiniz. Bu tip bir raf sistemini mutfakta kullanılmayan bir duvara bile yerleştirebilirsiniz.
 Mesela çıkıntılı bir koridorunuz mu var? Çıkıntılı bölüme bir kapı taktırarak bambaşka bir dünya yaratabilirsiniz! Ne kadar düzenli görünüyor, sizce de öyle değil mi?
Girişte böyle bir mobilya yardımıyla düzeni sağlayabilirsiniz.
Sepetler daima hayat kurtarır!:)
Eğer tamirat işlerine çok meraklı bir eşiniz varsa, bu tip bir düzenek her zaman işe yarar.
Bizim bu tip bir alanımız olmadığından, malzemelerimizi bir alet çantasına ve içindeki malzemeleri rahatça görebileceğimiz şeffaf, plastik kapaklı kutulara yerleştirdik...çok pratik oluyor, tavsiye ederim.
Depolama ve düzen konularına ilerleyen zamanlarda devam edeceğiz.
Bugün 1 Nisan, baharın ilk zamanları..
Herkese sevinçli haberler alacağı, güzel başlangıçlar yapacağı, keyifli zamanlar geçireceği harika bir Nisan ayı diliyorum!:)
Sevgiler


Yorumlar

  1. Merhaba Smyrnetalya,bu sabah ta da bahar temizliği fikri aklımdan geçmiş ti ki...
    Açık raf sistemi çok kullanışlı ama toza da açık.
    Şeffaf depolama çok kullanışlı, içind e ne olduğunu görüyorsun.
    Dolap ama işlevsel olanı var ya candır.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Günaydın:)
    Benim de sıkı bir temizlik yapmam gerekiyor, bu ay ortasından itibaren başlayacağım, o yüzden neler yapabilirim diye araştırmaya başladım, sizlerle de paylaşmak istedim.
    Daha başka düzenleme fikirleri de var, sırasıyla hepsini paylaşacağım, hepimize bir düzen gelsin :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?