Evdeki hesap

Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Bugünün planını dünden yapmıştım: sabah kalkıp sıkı bir kahvaltı yapacak, ardından Selim Efe'yi anneanneye emanet edip, pilates dersine yetişecek, ders çıkışı yemek yiyip, bugün için tasarladığım konuyu yazacak, sonrasında akşam için yemek hazırlayıp bir süredir elimde sürünen kitabımı bitirecektim.

Sabah bir uyandım ki, yağmur sesi var..
"Ah dedim, ne kadar keyifli, ne kadar romantik...boşver sporu, kahvaltı sonrası bir kahve keyfi yapayım" dedim kendi kendime..


Sonra evde acil ihtiyaçlar olduğunu farkettim, bu yağmurda istemeye istemeye oğlumla markete gitmeye karar verdim. Kapıdan dışarı adımımızı attığımız an elektrikler kesildi:/ Asansör olmadan da aşağıya inebileceğimize kanaat getirip çıktım. Otoparkın kapısında bizi bir sürpriz bekliyordu: giriş kapısı elektrikli olduğundan kumanda kapıyı açmıyordu:/ Elektrik gelene dek kapıda bekledim, neyse ki çok uzun sürmedi.

Dışarıda alışverişimizi bitirip eve dönüş yoluna çıkmıştık ki, bizi böyle bir manzara bekliyordu:


Yanlış anlamayın bu fotoğraf dün akşam çekilmedi, bundan birkaç saat önce çekildi...sanırsınız ki Antalya'da akşam olmuş! Nasıl bir yağmur ve dolu yağdı size anlatamam..zaten eve kadar 30-40 km hız ile geldim. 


Bir süre arabanın içinde mahsur kaldık, dolu yüzünden çıkamadık dışarıya :))
Bu arada belki tarihi unutmuşsunuzdur bir an, bugün 15 Nisan ve yurdun en sıcak memleketlerinden Antalya'dayız:)


Eve döndüğümde daha da büyük bir felaket beni bekliyordu: yatak odasının balkonunun gideri taşmış ve su balkonu ve yatak odasının bir bölümünü batırmış:(

Neyse ki kontrol altına almak kolay oldu, yarın ustamızı çağırıp, bu işi çözmemiz lazım...Kaç zamandır bahar temizliğine ve düzenlemelere bir türlü başlamak gelmemişti içimden, iyi ki de erteleyip durmuşum..şimdi bu havayı böyle görünce moralim bozulurdu:)

Bugün planladıklarımın hiçbirini yapamadım. Önceden olsa bunun için kızar, kendi kendime söylenirdim, şimdi ise olgunlukla karşılayıp "vardır bunda da bir hayır" deyip, geri kalan zamandan tat almaya bakıyorum..tavsiye ederim!:)

Şimdi ne  mi yapacağım?
Önce akşam yemeğini ocağa koyacağım. 
Sonra da kendime naneli bir yeşil çay daha hazırlayıp film keyfi yapacağım, kitap ta belki gece Selim Efe uyuduktan sonra biter:) Başka bir aksilik çıkarsa ne yapalım, o zaman kitap ta biteceği zaman biter:)


Hepinize tüm işlerinizin rast gittiği, keyif dolu ve en önemlisi huzurlu bir hafta ve Pazartesi diliyorum!
Sevgiler:)

Yorumlar

  1. Ayşe, geçmiş olsun. Üstesinden gelebilmene sevindim. Hayat işte, n'apıcaksın. Aynen dediğin gibi, boşveeer, her şey vakti gelince olur zaten.
    L kanepe yazından beri yorum yapmak istiyor ve fakat tam bir koşturmaca içinde iki arada bi derede okuduğumdan fazla müdahil olamıyorum. Samimi paylaşımların, güzel şarkıların için teşekkürler.
    Bizim de haftasonu nefis bir karnavalımız vardı Adana'da, 3-5 satır bir şeyler yazdım biraz da acemice fotoğraf çektim,
    Şurada :
    http://biryazilimciolarakyasamak.wordpress.com/2013/04/15/adana-portakal-cicegi-karnavali/

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Betül selam,
    Çok teşekkür ederim! N'apalım, sağlık olsun..boşveriyorum zaten, yoksa mutsuz olurum..
    Herkes biraraya gelmiş, karnaval yapılmış, ne güzel..hava da muhteşemmiş, belli..fotoğraflara keyifle baktım, ellerine sağlık..bu arada klasik otomobiller harika görünüyor, keşke daha fazla fotoğraf olsaydı:D
    Bu arada blogunu takibe başladım, fırsat bulur bulmaz inceleyeceğim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle gecmis olsun. Yazdigim ilk e-mail kayboldu:)). Tekrar yaziyorum o halde! Sabah Antalya da ysgıs haberlerini dinleyince aklıma sen geldin, bir hatrini soracaktim ki bu postu yazmışsın, iyi oldu bilgilendirdiğin.
    Umarım daha büyük hadarsız atlatırsınız şehir olarakda. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Rehber selam:)
    Çok teşekkür ederim!
    Çok kolay bir gün değildi, ama öğleden sonra biraz toparladım..işlerimi halettikten sonra kanapeye kurulup sıcak içecek+battaniye eşliğinde Thelma&Louise'i izledim: Yıllar olmuş, çoğu sahnesini bile unutmuşum..:)
    Valla eve dönerken yolsa çok kalan araba gördüm,allah herkesin yardımcısı olsun..Neyse ki yarın güneşli hava:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Antalya'nın yağmurları hakkaten fırtınaya çeviriyor. Benim kardeşim de orada, bazen korkuya kapılmıyor değilim, onlar alışmış gerçi :-) Selim Efe'yle dışarı çıkma hikayeni okurken açıkçası epeyce endişe ettim inşallah tatsız bir şey olmamıştır diye, ve evet Allah yardım etsin dışarıda olanlara. Tekrar geçmiş olsun.
    Blogumu izlemeye başladığın için çok teşekkür ederim. Pek güncellemiyorum, açıkçası içeriği de çok oturmuş değil, sanırım yavaş yavaş özellikle Ankara yaşamıyla beraber, home office ortamı falan derken, içeriğini doldururum. Aslında geveze biriyim ve lise mezunlarımızla buluştuğumuz forum ortamında çok konuşuyorum ama iş dünyaya açılmaya geldiğinde (breh breh :-) ) halen küçük adımlar atıyorum :-) Dur bakalım :-)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Günaydın Betülcüm,
    Biz falezlere çok yakın olduğumuz için çok fazla etkilenmiyoruz yağmurdan..ama bizim rögarların temizlenmesi gerekiyormuş, bu sabah ustamız gelip baktı. Giyinme odasının halini görsen Betül, bugün herşeyi yıkamaya başladım:( Ve evet, dışarıda olanlara allah yardım etsin, yolda kalan bir sürü araba gördüm, Allahtan benim araba yüksek, sorun yaşamadık..yoksa çocukla, o halde ne yapardım, bilmiyorum:/
    Hadi güncelle blogunu da keyifle okumaya başlayalım;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Hay Allah yahu, peki mobilyalarda bi zarar var mı?

    YanıtlaSil
  8. Mobilyalarda şimdilik bir zarar görünmüyor, ancak yatak odasındaki parkelerin bir bölümü şişmiş:( Bugün hava güneşli, sürekli camı açık tutuyorum, daha çabuk kurusun diye..

    YanıtlaSil
  9. Ufff..İnşallah kurur, tamirata falan gerek kalmaz. Durum pek de boş verilecek gibi değilmiş, yıkama - kurutma işlerinde kolaylıklar, bol sabır ve moral diliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ederim Betülcüm..
    Benden de sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?