5 kilo operasyonu :)


Ben daha bahar temizliği yapadurayım, buralara yaz geldi bile :(
Önceki gün uzun zamandır ilk kez spor salonuna gittiğimde -menisküs zedelenmesi sebebiyle ara vermiştim- arkadaşlarım ders çıkışı bikinilerini giyip, plaja indiklerini söylediler. İçimden dedim ki "millet yazı o kadar özlemiş ki, deniz sezonunu erken açmış"
Ama sonra dün sabah uyandığımda bir sıcak dalgası hissettim. Önce pek umursamadım ama balkona çıktım, çiçeklerimin toprakları kurumuş...halbuki daha bir önceki akşam sulamıştım:/
Sonra telefonu açtım, hava durumuna göz atmak için:


Keşke baharı biraz daha yaşasaydık...oldu mu şimdi bu?

Havalar ısınmaya başlayınca, yeryüzündeki her kadın gibi beni de diyet telaşı sardı.
Nedendir bilinmez, ne kadar iyi durumda olunursa olunsun, genellikle kadınların hep vermesi gereken bir "5 kilosu" vardır:)
Önceki yazılarımdan birinde kilo geçmişimden bahsetmiştim. Oğlum 1 yaşına geldiğinde istediğim kiloya ulaşabilen şanslı fanilerdenim:))

Fakat sonra, bir önceki sene eşimle bir Orta Avrupa turuna çıktık, işte ne olduysa ondan sonra oldu, 5-6 kilo aldım ve sonrasında bir türlü diyet yapamadım. Sanırım yapmak istemedim, çünkü doğum sonrası çok fazla kilo verdiğim için diyet yapmaktan sıkılmıştım. Sadece sağlıklı beslenmeye çalışarak durumu kotarmaya çalıştım ama bu sadece kilolarımın üzerine fazlasının katılmasına engel oldu, vermeme bir yardımı dokunmadı:)

Sonuç? Yaklaşık 1 haftadır diyetteyim, kilo vermişim bile....daha doğrusu dış mihrakların oyununa gelmediğim müddetçe mümkün mertebe diyet yapmaya çalışıyorum diyelim:)) Burada da bu konudan bilhassa bahsediyorum ki, bu yazıyı gördükçe kendime verdiğim sözü tutabileyim, 4 hafta sonra 5 kiloyu vermiş olayım :)

Şu an eski diyetisyenimin verdiği listeyi takip ediyorum, şimdilik işe yarıyor. Fakat vücudumu şaşırtmak adına, son günlerde bahsini ve methini çokça duyduğum Canan Karatay'ın diyetini uygulayıp uygulamamakta kararsızım. Aranızda Karatay Diyeti'ni uygulayan var mı?

Yorumlar

  1. Ben!
    Karatayın kitabını okuyarak ve hayatımıza birebir değil ama genel hatlarıyla uygulayarak vermiştik kilolarımızı.Zaten ben birebir uygulanan listelerin 3 kg verdirdiyse sonradan 5 kg aldırdığına kesinlikle inanıyorum,çok saçma geliyor ben robot muyum onların abuk subuk-kibrit kutusu somon,çeyrek bilmem ne- yeme emirlerine uyayım?Ama Karatay benim gördüğüm en mantıklı beslenme düzeni.Kitabını almadan da yapılmaması lazım.Hala uygulamaya çalıştığım belli başlı yeme düzenime vesile oldu sağolsun.Tabii sporla desteklenmeyen her beslenme düzeni geçici olur.Ben de yeniden baharla birlikte daha düzenli uygulasam diyordum Karatayı..
    Neyse ben bir süredir hastayım Ayşe,doğal iştahsızlık nedeniyle de istemdışı kilo vermiş haldeyim(56 kg).Diyeceğim o ki Allah sağlıkla kilo korumayı nasip etsin.Düzeleyim,evdeki eliptik bisiklete sardırdık bir hafta öncesine kadar,ona devam edeceğim inşallah.
    Aslında KKda ya da blıglarda birlikte konu açmalıydık en iyi birbirimizi motive eder hiç kopmazdık kilo koruma olayından..Neyse geç kalmış değiliz daha vakit var..Biz Alanya'ya 1,5 ay sonra geleceğiz inş, o vakte kadar ne kadar sıkılaşırsam o kadar iyi.
    Öperim sevgiler

    YanıtlaSil
  2. evet 3 kişi var tanıdığım bu diyeti yapan hepsi de çiroz oldular ve öyle kaldılar. Son 1 senedir kitap evde heryerde beni takip ediyor bir bakıyorum balkonda okuduğum kitabın altında , bir bakıyorum baş ucumda , birden mutfakta bitiyor sanırım bu eşimin işi :))) Kibar erkeklerin çaktırmadan hanım kilo ver gidişat kötü deme yöntemi.

    YanıtlaSil
  3. Şebnemcim selam,
    Geçmiş olsun, dilerim ciddi birşeyin yoktur..
    Ya aslında ben de 57'ye düşmüşüm ama ben 52 olursam kendimi daha iyi hissedeceğim...yani daha doğrusu, bir gün kaçamak yaptığımda sonra kara kara düşünmek istemiyorum ertesi gün, 52de korkarak yemezsin, daha rahat olursun..
    Kendimi kontrol edebilmek için KKya yazıyorum düzenli, yoks ipin ucu kaçar diye korkuyorum:))) evet olur valla, gelsene bizim takıma;)
    Antalya'dan geçersen uğrasana, kahve içeriz:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım gıda zehirlenmesi..ne sen sor ne ben söyleyeyim :(
      Takımların kuralları oluyor o da bana ters biliyorsun.
      Bahsettiğim kitabı edinmelisin.
      Bu arada cepten yazdığım için harfler kaymış,kusura bakma.
      Antalya konusunda dönüşümüzde inşallah ;)
      Sevgiler

      Sil
  4. Deniz selam:)
    Eşinin yöntemi süpermiş:)))
    Ama yöntem ne kadar nazik olursa olsun, kişi hazır olmadıkça, beyin olarak bunu istemedikçe olmuyor maalesef..
    Cevabın için çok teşekkür ederim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun canım:/
    Tamam Karatay'ın kitaplarını alıp okuyorum hemen bu hafta..
    Dilerim geldiğinizde ben de buralarda olurum, buluşuruz:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?