22 Ağustos 2014 Cuma

Uçansu Şelalesi

Yaklaşık 10 gün önce Hürriyet gazetesinin Akdeniz ekinde bir fotoğraf dikkatimi çekti.
"Bu şelaleyi görmeden Antalya'dan dönmeyin" diye sesleniyordu tatilcilere..

Fakat atladıkları birşey vardı: sadece tatilciler değil, Antalya'da yaşayanların da büyük bölümünün Uçansu Şelalesi'ni bildiğinden emin değilim..
Nitekim, gerek Instagram'dan, gerekse Facebook'tan gelen tepkilerden düşüncemde haklı olduğumu anladım; Antalya'da yaşayanların büyük bölümü Uçansu'yu bilmiyor..

Uçansu Şelalesi Serik'e gelmeden bir orman içinde..
Tarifini yapmak biraz zor ancak Gebiz Köyü'ne vardığınızda yolu sorun, tarif ediyorlar.

Eğer tatil amaçlı buralara yolunuz düştüyse ya da Antalya'da yaşıyorsanız, Uçansu Şelalesi keyifli bir haftasonu etkinliği olabilir..
Üstelik suya girmek serbest;)
 Hayatında ilk kez şelale gören -Kurşunlu'ya gittiğinde çok küçüktü- Selim Efe çok mutluydu:)

 Uçansu'da sadece tek bir işletme var, o da sadece turist gruplarına öğle yemeği veriyor.
Dilerseniz kafeden içecek alabilirsiniz ancak hepsi bu kadarla sınırlı..aç gitmeyin ya da yanınızda yiyecek birşeyler bulundurun derim.
Herkese keyifli bir haftasonu diliyorum..
Sevgiler

3 yorum:

  1. Malum yaz mevsimi cok hareketli gectiginden bloglara zaman ayiramiyordum ne cok sey kacirmisim :(
    Doga asigi olan ben gezilerinize hayran kaldim ve daha once gitmedigim bu yerleri notlarim arasina kaydettim.. Ve bu arada Selim Efe'ye bayildim, cok yakisikli olacak masallah, Allah nazarlardan korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa rica ederim, hoşgeldiniz yeniden..
      Ben de tam bir doğa aşığıyım, instagram sayfasında da zaman zaman doğa fotoğraflarına yer vermeye çalışıyorum..
      Selim Efe'yi bir de doğduğunda görmeliydiniz, ne çirkindi:)) çok teşekkür ederiz dileklerinize..
      Sevgiler

      Sil

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email