Konserve yapımı

Sanırım "Milena'ya Mektuplar"daydı, Kafka "İki sayfa yazı yerine iki saat yaşamak demeyin; yazı daha yoksul ama daha açık" demişti. Ancak ben buraya iki satır birşeyler yazmak yerine bu aralar hep yaşamayı seçtim..baksanıza, buralara birşeyler yazmayalı neredeyse 1 ay olmuş!!

Bir de havalar o kadar güzeldi ki, millet haldır haldır sonbahar temizliği yapıp, kışa hazırlanırken  bizim evde daha halılar bile çıkmadı ortaya, hala yaz modundayız..
Bu kadar umursamazlık içinde yaptığım tek kış hazırlığı, patlıcan ve kırmızı biber közleyip, konserve yapmak oldu.

Bu konserve şeklini ilk kez geçen sene aile dostumuz Nevin Abla hazırlarken gördüm. Buzluktan çıkan taze fasülyenin kokusuna tahammül edemediğim için bir de böyle denemek istedim. Sonuç mu? Geçen sene neden sadece 2 kavanoz yaptığımıza hayıflanıp durduk..
Konservenin yapımı ise kolay ötesi: Taze fasülye, bamya, vs..ne isterseniz sanki o gün yiyecekmiş gibi pişiriyorsunuz. Ardından da sıcakken kavanozlayıp, tıpkı domatesleri yaptığımız gibi, ters çeviriyorsunuz. Bir gün bekledikten sonra da kilerinize kaldırıyorsunuz, bu kadar.

Bamyayı pişirirken biraz diri bırakmanızda fayda var.

Bilhassa yemek yapamadığınız günlerde bu kavanozlar adeta kurtarıcı oluyor, mutlaka tavsiye ederim.
Hepimize nefis bir hafta olsun!
Sevgiler

Yorumlar

  1. aa süper fikir yemek yapıp konserve olarak saklamak!
    Kesinlikle deneyeceğim..
    sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş selam,
      Kışlık sebzelerini bile böyle vakit fazlayken pişirip, haftasonları açıp kullanabilirsin, çok pratik oluyor;)
      Sevgiler benden,

      Sil
  2. Ayşe, bunu benim bir arkadaşım hep yapar. Bana da hep tembih eder, bak yap böyle, çalışırken çok rahat edersin diye. Bir türlü yapamadım, hazır taze fasulye bitmeden yapayım bir kaç kavanoz sebep oldun, çok sağol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesnlikle yap Emel, çok rahat edersin..
      Öperim,

      Sil
  3. Ayşe merhaba... Yazılarını ve paylaşımlarını keyifle takip ediyorum. Yoğun olduğunu biliyorum ama mümkünse bir konuda fikirlerine ihtiyacım var. Kendi evimizi aldık çok şükür ama mutfağa hiç ama hiç sevmediğim lake mor-beyaz dolaplardan yapılmış. Mor... Şöyle diyeyim Ayşeciğim mor bir giysim bile yoktur o kadar sevmem yani moru... Dolap kapaklarını değiştirmek için fiyat aldık fakat o fiyatın üzerine biraz daha koyar gönlümce bir mutfak yaptırırız ilerde diye düşündük ki bu şehirde uzun süre kalırmıyız o da belli değil. Açıkçası ne 4-5 sene boyunca bu mutfağı değiştirecek maddi gücümüz var ne de bu rengin üstesinden gelecek dekorasyon bilgim var. Bu konuda bir yazı hazırlayabilmen mümkün mü Ayşe? Emrivaki gibi düşünme lütfen mutfağın resimlerini de yollayabilirim sana fikir vermesi için. Sevgilerimle Ayşeciğim. Semra

    YanıtlaSil
  4. Semra selam,
    Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun, yeni evinizde güzel günler yaşamak nasip olsun..
    Mutfağın bir genel, bir de dolaplarını fotoğraflayıp, e-posta adresime gönderebilir misin..
    Ben de üst dolap hiç sevmem ama mutfağım küçük olduğundan mecburen yaptırmıştım..şimdi başka birşeyler yapmaya çalışıyorum ben de, bakalım..
    Sevgiler benden,

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?