Bir detoks hikayesi

Hayır, sözümü unutmadım..
Geçtiğimiz hafta 5 gün boyunca uyguladığım Umay Villa Detoksu'ndan bahsedecektim size..

Öncelikle şunu söyleyeyim: 
Burada detoks listesini yayınlamayacağım. Sebeplerden biri, listelerin uzun olması..diğer ve asıl önemli sebep ise Umay Hanım'ın emeğine saygı duymam..sonuçta bu 10 ayrı listeyi ayrı ayrı denemiş, insanların kilo verip vermediğini gözlemlemiş, sonra egzersiz hareketlerini birer birer uygulayıp fotoğraflatmış, bir sürü emek var ortada..kitabı almak en doğrusu..
Ama ben gözlemlerimi aktarmak istiyorum size..ben bu kitabı almadan önce yorumları okudum, pekçok insanın neler hissettiğine, kilo verip vermediğine, vs..baktım, ondan sonra kitabı almaya karar verdim..belki benim gözlemlerim de size yardımcı olabilir..

Kitapta toplam 10 adet detoks var, kimi 5 günlük, kimisi 7 günlük..
Biz -eşim de benimle birlikte yaptı- ilk önce 3 numaralı detoksu yapmaya karar verdik.

İlk gün gerçekten zor geçti. Aslında nasıl biliyor musunuz..Ramazan Ayı'nın ilk günü gibi...hani sabah herşey yolundadır, öğleden sonra bir rehavet ve uyku hali olur, işte aynen öyle geçiyor ilk gün..sanırım ilk gün yemeğin çok az olması (ya da bizim midelerin artık çöplük haline gelmesi:))) da etken buna..

Ama çok ilginçtir, ertesi gün o halsizlikten eser kalmıyor, daha iyi hissediyorsunuz kendinizi..bilhassa 3. günden itibaren bir enerji patlaması yaşıyorsunuz..ben uzun zamandır ilk kez zorlanmadan uyanmaya başlamıştım detoks döneminde..sanırım toksinlerimden arınmaya başladığım için, bilmiyorum..kendinizi inanılmaz iyi hissediyorsunuz..

5 gün süresince kesinlikle ekmek, makarna, pilav tüketmiyorsunuz..sanırım bizi hantallaştıran fazla karbonhidrat tüketimi, eşimle buna karar verdik..

Detoks sonrası 2 haftalık bir koruma programı var, o programın ilk 5 gününde de ekmek tüketimi yasak, sonrasında ekmek tüketimine başlanılıyor..2 haftalık koruma sonrası yeni bir detoks uygulayabiliyorsunuz..

Eğer yoğun çalışan biriyseniz bu programı uygulamanız pek kolay değil..çünkü her öğün ve öğün aralarında hazırlanması gereken yemekler ve içeceklerin hepsi özel tarif, marketten hazır bulacağınız hiçbirşey yok..ben evde olmama rağmen sabah/akşam spor programını uygulayamadım mesela, sadece sabahları 1 saat yürüyüş yapabildim, ona rağmen kilo verdim. İstanbul, Ankara, İzmir ya da Adana'da yaşıyorsanız şanslısınız, çünkü detokslardaki tüm yiyecekleri hazır olarak alma imkanınız var..

Gelelim sonuca..
5 günün sonunda Cumartesi sabahı tartıda -2,3 kg'yu gördüm..eşim ise -4,5 kg..

Kilo verince tabii ki çok mutlu oldum ama asıl olay, kıyafetlerimde 1 beden küçülme meydana gelmesi ve cildimdeki değişiklik (cildim güzelleşti, yorgunluk izleri önemli oranda silindi) eğer 5 günlük programdaki pilates egzersizlerini de yapsaydım -pilates sıkılaştırıyor- muhtemelen 1,5 beden bir küçülme yaşayacaktım..ama şu an bile sığamadığım bazı şeylerime sığmaya başladım, bu bile motive sebebi..

Dün itibarıyla 2 haftalık bir koruma programına başladık...o süre içinde sıkılaşmak için haftada 2 gün pilates te yapmaya karar verdim. Sonrasında kitaptan yeni bir detoks listesine başlayacağım.

Eğer bu aralar uyanmakta zorlanıyorsanız, kilo fazlanız varsa, son zamanlarda benim gibi vücudunuzda şişlik hissediyorsanız, kabızlık probleminiz varsa bu detokslardan birini uygulamanızı mutlaka tavsiye ederim..

Sabah sporlarında dinlemeyi en sevdiğim şarkılardan biri eşliğinde kaçayım buralardan:)
Sevgiler

Yorumlar

  1. Ayşe'ciğim, ig hesabında gördükten sonra ben de merak ettim, araştırdım biraz, kitabın siparişini verdim, şimdi yolda geliyor bakalım. Ben haftada 3 gün düzenli spor yapmama karşın sanırım tiroid rahatsızlığımın ve yemeyi sevmemin etkisiyle kilo veremiyorum maalesef. Kitap gelsin bir inceleyeyim, aklıma yatan bir detoks olursa mutlaka uygulayacağım. Durumu ve sonuçları paylaşırım. Bilgilendirmelerin için çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım selam,
      Tiroid rahatsızlığın varsa Instagram'da @umayvilla hesabından Umay Hanım'a aklına takılanları sorabilirsin, genellikle cevap veriyor herkese..
      Yapınca paylaş bizlerle de, yeni yıl sonrası ben de uygulayacağım yeniden..
      Sevgiler,

      Sil
  2. Ayşe Hanım sayenizde ben de bu kitapla tanıştım. Zumba eğitmeni olup düzenli spora rağmen kilo verememe problemim vardı. Şu an detoksun 3. günündeyim hem çok zorlanmamakla birlikte zumba sayesinde de çabuk gidiyor kilolar size de zumbayı tavsiye edebilirim hem eğlenceli hem de çok etkili bir kardio. Çok teşekkürler. Eviniz de muhteşem bu arada.😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben zumba çok seviyorum, hatta bizim spor salonunda da yapılıyor ama saatleri uymuyor bana..yoksa birkaç kez yaptım, müthiş keyifli ve eğlenceli..
      Detoksların işe yaramasına sevindim..
      Sevgiler,

      Sil
  3. Ayşe önce tebrik ederim canım iradene emeğine sağlık.5 günde 2-3 kilo az bir şey mi.Ben o iki üç kiloya bile razıyım şuan tabi fazlası olsa hiç hayır demem:) Ama işte çalışırken çok zorlanıyorum bu programlarda .Aklıma fena takıldı kitabı alıp biraz inceleme yapmalı.Belki bana uyan daha kısa programlar vardır ve spor çok önemli tabi.Niyetim kışın iyice yaymadan önlemini almak.Bakalım inşallah lafta kalmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa program 5 günlük..bir de 7 günlükler var..
      Belki bir gün öncesinden yemeklerini evde hazırlayabilirsin..kilo vermeyeni henüz duymadım ben..bir de ilginçtir, sonrasında kiloyu kolay kolay geri almıyorsun :)
      Sevgiler

      Sil
  4. simdi baslarsam yaza kadar fistik gibi olabilirim boyle bir programla:)) tebrikler ayşe'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Nagehan, ne yazı..sen zaten aşırı kilolu değilsin, birkaç haftaya tüm yüklerinden kurtulursun ;)
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?