Dönüş


Anlatılacak çok şey var ama o kadar zaman oldu ki yazmayalı ve pratiğimi yitireli, doğru kelimeleri bulmakta zorlanabilirim. Hatta bu yazıyı ne kadar sürede yazabilirim, hiçbir fikrim yok..göreceğiz.

Ner'den başlamalı?
Çok önemli bir detay var: biz yine taşındık:)
Antalya'dan İzmir'e geleli 4 sene dolmak üzere, bu süre zarfında 3 kere ev değiştirdik.
Hep Bornova tabii, hayatımın geçtiği Göztepe'yi saymazsak, Bornova İzmir'deki en sevdiğim semt oldu artık.

İlk geldiğim mahalleyi -Kazım Dirik Mahallesi- Instagram'da sık sık paylaşmıştım. Önce kirada oturduk, bilemedik çünkü Bornova'da yapabilir miyiz diye..baktık çok ama çok sevdik sonra aynı mahalleden ev satın almak istedik, bir türlü istediğimiz gibi birşey bulamayınca biraz "şehir içindesin ama şehir dışındasın" hayatı yaşayalım diye Evka3'e gittik.

Evka3 Antalya'da Yeşilbayır, İstanbul'da Zekeriyaköy tarzında bir yer..şehire yakınsın ama ormanın içindesin. "Ev alma, komşu al" derler ya, gerçekten öyle..evi aldığımıza alacağımıza pişman olduk.

Evet ormanın içindeydik,huzurlu olmamız gerekir değil mi? Ama öyle olmadı.2 yıl boyunca üst kat komşu eziyeti yaşadım, balkonda keyif yaptığım saatlerde halılar mı silkelenmedi tepemden, sabahın yedisinde çığlık sesleriyle mi uyanmadım, neler neler..site yöneticisi ile defalarca konuşmamıza rağmen sorunu çözemedik..sitede oturmanın ne kadar yanlış bir karar olduğunu bir kez daha -oldum olası site hayatına karşıyız eşimle, ikimiz de sevmiyoruz-anladık.Oğlanın okuluna da uzak, her gün sabah trafiğine girip, ıssız zamanda 5 dakikalık olan yolu 45 dakikada gidiyoruz..Eşimin evde olmadığı bir gün yaban domuzu istilasına uğrayan mahallemizde sokağa çıkamamak da tüm olanların üzerine tüy dikti!


Sonra başladık yeniden ev aramaya..tabii içinde bulunduğumuz evi de satmamız gerekiyor.
Nasıl istediysek artık, nasıl bir enerji yaydıysak etrafa, 3 ay içerisinde ev satıldı, yeni evimizi de 2 hafta içerisinde bulduk!
Taşınmak için 1 ay süre verdi yeni ev sahipleri, 10 gün içerisinde mutfak ve banyoyu baştan sona yenileyip, bir de badana, hoppp taşındık yeni eve..bildiğiniz tıktık kendimizi yeni eve, çok komikti:)

Mahalle mi?Eski mahalle:)
Taşındığımız gün millet balkondan laf atmaya, "hoşgeldiniz, ben bilmem kim, birşeye ihtiyaç olursa biz de buradayız, çocuklar yaşıt, görüşelim, kahve içelim"ler başladı. Oh be dedim, eski İzmir medeniyetini, teklifsizliği, güleryüzü özlemişim.

Şansımıza bu sevimsiz, endişe verici Corona günlerini de yeni evimizde atlattık.

Corona günlerinde neler mi yaptık?

O da bir sonraki yazımın konusu olsun.

Not: Kapı çaldı, Efe birşeyler istedi derken, yazmak 45 dakika sürdü. Hamlaşmışım.

Ha bir de müzik eşliğinde yazı yazmayı özlemişim:)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?