Evde çalışıyoruz!

Bir bebeğim olana kadar farkında değildim: ofis ortamında çalışmayı sevmiyorum/muşum. Ne zaman ki işi bırakıp hamilelik süremi çalışmadan geçirmeye karar verdim, işte o zaman evde olmanın ne kadar keyifli birşey olduğunu farkettim.

Şimdilerde yeniden birşeyler yapasım var... artık herşey yoluna girdi, Selim Efe gün boyunca okulda, bana fazlasıyla serbest zaman kalıyor...ama ofis ortamına da geri dönmek istemiyorum..

Yani ev ortamında birşeyler yapmalı..(aslında yapmaya başladım, daha sonra sizlerle paylaşacağım)
Tıpkı sevgili okurum Betül gibi:)

Hepimizin hayatında geçiş dönemleri olmuştur..Betül de bu dönemlerden birinde..
Şimdilerde işlerini evinden yürütüyor...ve kendisini disipline sokacak bir ortam yaratmak derdinde.
Ben de hem Betül için, hem de kendim için çalışma köşelerini derledim.

Bizim "tamamlanmayan oda"yı hatırlarsınız (tık tık ve tık tık)
Yüksek ihtimalle çalışma köşemiz orada olacak, çünkü çok güzel güneş alıyor, çok aydınlık ve ferah bir oda..
Aklımda ise şu türden bir köşe var.
Ya da böyle birşey..tabii daha küçük ebatlarda..
Peki ya yayılacak fazla yeriniz yoksa?
O zaman tek bir boş duvar bile işinizi görür!
Ya da bir merdiven altı..sizce de güzel olmamış mı?
Benim gibi gürültüden rahatsız olmayanlar salonun bir bölümünde de böyle bir köşe yaratabilirler. 
Pencere önüne konuşlanan çalışma köşeleri çok daha keyifli..siz ne dersiniz?
Hımmm, yatak odasında çalışma fikrini sevmiyorum..
Hatta yatak odasında televizyon bile sevmiyorum.
Evinizin herhangi bir köşesinde niş varsa, orayı da çalışma köşesi olarak değerlendirebilirsiniz.
Yemek masaları da rahatça yayılabileceğimiz çalışma köşelerinden..
Masa da ayrı bir güzelmiş:)
Dilediğiniz zaman dresuar olarak kullanın, dilediğiniz zaman çalışma masası..
Hem şık, hem kullanışlı..üstelik masa lambası yerine abajur da güzel olmuş..
Bu fikri çok sevdim!
Hala Ikea'da var mı bilmiyorum ama bir zamanlar bu masa benim gözdemdi..
Hem bu masanın ayak kısımları depolama alanı olarak ta kullanılabilir..
Çalışma köşeleri mutlaka bolca ışık almalı..
Bu odanın pencerelerine bayıldım..
Var mı aramızda çalışma köşesi olan?

Yorumlar

  1. Eşimin hayali evde çalışma odası veya köşesi.aslında yeni evimizde fazladan küçük bir oda vardı hemde çok aydınlık.maalesef orayıda fazlalıkları koyabileceğim bir yer olarak değerlendirdim.hem tek kişilik otel odası konseptinde hemde ıvır zıvırları koyabileceğim gömme dolaplarla değerlendirdim.çalışma alanımızda mutfak masamız oldu.hem eşim orda çalışıyor hemde ben ders çalışıyorum orda.başka bir eve kaldı çalışma odası fantazisi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval selam,
      Bizim kütüphanenin olduğu odada bir L kanape var, yatak olabilen cinsten..orası da bizim otel odası vazifemizi görüyor..eski evimde misafir odasında bir yatak vardı ve başka hiçbir şekilde kullanamıyorduk..ama şimdi bu kanape sayesinde hem misafir, hem de biz kullanabiliyoruz orayı..belki o otel odası konseptine küçük bir köşe ayarlayabilrsin..
      mutfakta çalışma fikrini ben de her zaman sevmişimdir ama maalesef atıştırmadan duramıyorum, o yüzden uzak duruyorum :))

      Sil
  2. Ayşecim selam, jestin için çok teşekkür ederim, günümü aydınlattın :-)
    Evden bir şeyler yapmaya başlamana çok sevindim, evin keyfini yaşayan birisin, eminim çalışma köşen de çok güzeldir, hem ne iş yaptığını, hem de çalışma ortamını merak ediyorum :-)
    Ocak ayında ofis ortamında bir işe başlayacağım, liseden arkadaşımla çalışacağım, öyle yorucu bir ofis ortamı değil ama, eve de yakın...Sanırım kendi alanım olacak, orayı da kafama göre düzenlerim artık...
    Ankara'da bir yıllığına bir tanıdığımızın evini eşyalı olarak kiraladık. Ailemizin bir kısmı halen Adana'da olduğundan eşyamızı taşımadık. Eve fazladan bir çalışma masası eklemeyi düşünmedim önceleri, nerde olsa çalışırım dedim, laptopumla seyyar çalıştım. Ama sonra baktım ki, sabit bir yer daha verimli, daha derli toplu olacak. Sabah uyanıp kahvaltı edip çocukları okula gönderdikten sonra, disiplinli kalabilmenin tek yolu, sabit bir çalışma yerin olması :-) Basit bir masa ve sandalye aldım. Evde salonun bir köşesinde küçük koltuklar vardı, yerlerini biraz oynatıp kalorifer peteklerinin yanına masamı yerleştirdim. O günden beri de keyifle çalışıyorum. Köşemin fotoğrafını burada paylaşacağım. Soldaki peteklerden gelen ısı, sağda ferah, kocaman pencereli aydınlık salon...Kışın kırmızılara, yeşillere, laciverte, koyu sarıya, kahverengiye...bayılıyorum. Yazın ise bu renkleri görmek bile istemiyorum, beyaz, açık uçuk pembe, mavi...Yaz geldiğinde araç gereçimi biraz "beyazlatmam" gerek yani :-)
    Yayınladığın fotoğraflarda, merdiven altına ve niş içine yapılmış çalışma ortamlarını özellikle beğendim. Ben biraz köşeleri seven bir tipim. Hafif loş olsun, aydınlatma olsun isterim. Direkt pencere önü de güzel ama tercihim köşelerden yana. Pencere de yakın olmalı ve kafa toplamak/dağıtmak istediğimde oraya da geçebilmeliyim. Şimdiki evde bunu yapabiliyorum. Pencere önünde kocaman bir ağaç var. Salon ağır mobilyalar kullanılmaksızın klasik döşenmiş. Çok sıcak bir ortam :-) İşte böyle.
    Ocaktan sonra akşamları 1-2 saat yine şu anda çalıştığım şirket için devam edeceğimden, çalışma köşemi bozmayacağım. Zaten her halükarda bizim işler eve taşıyor :-)

    Tekrar teşekkürlerimle, sevgiler, selamlar, Selim Efe'ye öpücükler...

    Bunlar da köşeden fotoğraflar :

    https://www.dropbox.com/s/g2kavm2xv85epz8/%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma%20k%C3%B6%C5%9Fem-1.jpg

    https://www.dropbox.com/s/nww4iihkrsjdt3y/%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma%20k%C3%B6%C5%9Fem-2.jpg

    YanıtlaSil
  3. Betülcüm günaydın:)
    Rica ederim, ne demek, işine yararsa ya da sana ilerisi için ilham verirse ne ala :)
    Henüz bir çalışma masam yok, bugüne dek ani alınan herşeyde pişman olduğum ve boş yere israf ettiğim için, şimdilik tam olarak ne istediğime karar verene kadar balkonda çalışmayı tercih ediyorum..kimi zaman da salondaki yemek masasında...ama niyetim yukarıda bahsettiğim, kitaplığın olduğu odaya bir düzenleme yapmak..zaten hala ardiye gibi, bahaneyle düzenlenmiş olur:))

    Ben çalışma köşenin konumunu çok beğendim, çok sıcak, samimi bir ortama benziyor..koltuklara ayrıca bayıldım, ne güzelmiş onlar..bir de tablolar benim olmazsa olmazım, çok beğendim çok..
    Yaza daha çok var, baharda orayı nasıl daha açık renk yapacağımızı düşünürüz;)
    Sevgiler
    Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. Yıllardır evden çalışmanın kitabını yazan ben Smyrne... Daha da devam. Zevklidir ama disipline olmak zor olabiliyor bazen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa, sen de mi evdesin??? neler yapıyorsun, merak ettim.(yani haddim olmadan böyle sordum ama cevaplamak zorunda değilsin:)))
      Benim iş biraz farklı..dur en kısa zamanda yazayım..
      Evet evde disipline olmak biraz zor:/
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?