Cennette kısa bir mola

Önceden de bahsetmiştim; eşim turizmci olduğundan, bize yaz tatili yoktur..bizim tatillerimiz Kasım/Aralık ayından itibaren başlar.
Yazın ise 2, en fazla 3 günlük kısa molalarımız var, neyse ki güzel bir coğrafyada yaşadığımızdan cennet gibi yerlerde birkaç gün nefes alma imkanı buluyoruz..

Geçenlerde canım dostumun İzmir'den gelmesini bahane bildik, bu sefer de Çıralı'ya kaçtık.
Çıralı Olympos koyundan hemen önce, temiz denizi ve bungalow tarzı konaklama yerleriyle -çok şükür ki buralara otel yapmıyorlar!- sadece Antalyalılar'ın değil, ülkenin ve dünyanın pekçok yerinden turistin tercih ettiği harika bir koy..

Benim önceden Çıralı'da kaldığım yerler hijyen açısından tam bir hayal kırıklığıydı..bu sefer dostum Serkan'ın geçen gelişinde deneyip çok memnun kaldığı Lukkies Lodge'a gitmeye karar verdik.

Instagram ve Facebook sayfalarımızda yayınladığım fotoğraftan sonra kaldığım yeri çok fazla merak eden oldu..

Bir yer düşünün; dere kenarında, dağa karşı konuşlanmış, yeşil bir doğaya sahip, denize yürüme mesafesinde, pırıl pırıl bungalowlar..sahipleri de bir o kadar sıcakkanlı insanlar..bu kadar çabuk kaynaşıp, muhabbete başlayınca önce İzmirliler diye düşündüm ama İstanbul'dan kaçan şanslı azınlıktanlarmış:)

Bungalowlar bu şekilde..
 Bizim kaldığımız bungalow biraz daha büyükçe "suite" dedikleri türden bungalowdu..
Çatıdan dökülen begonvillere hayran kaldım..sabah böyle bir manzaraya uyanmak güzel..
Dağa karşı oturma grupları yerleştirmişler, akşam saatlerinde burası Antalya'nın aksine serin bir havaya sahip..çok keyifli..
Bir de harika bir terası var ancak oraya akşam çok geç saatte çıktığımızdan fotoğraflamak mümkün olmadı -zaten fotoğraf makinemi unutmuşum, bu fotoğrafları cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım:/- Teras ta keyif yapılacak şekilde dekore edilmiş, gece o kadar keyifli ki, yıldızları çıplak gözle rahatlıkla izleyebiliyorsunuz..
Çıralı'yı bilmeyenler için..
Bu da Çıralı sahili..
Yalnız son zamanlarda tekneler koya fazla yaklaşmaya başlamış, bu bizi çok rahatsız etti...teknelerin bıraktığı atık pis sular bu güzelim plajları ciddi tehdit ediyor..
Şimdi Lukkies Lodge'a kışın dere kenarında balık tutmak için gitmek var aklımızda..
Bakalım:)

Yorumlar

  1. Gidicem yaa ben buraya, senden de adres alıp:)) isterse 10 sene sonra olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabii gel, hatta belli mi olur, ben de uğrarım sana:))
      10 sene sonra olmasın, daha kısa zamana odaklan, güzel düşün ;)

      Sil
  2. Burası harika. .. ismi ne ki...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?