Hobi odası

Bir önceki evim şu anki evimden daha büyüktü.
Hatta o kadar büyüktü ki, 4. odayı -evet tam 4 oda+1 salondu, bu arada oda büyüklüğündeki balkonu saymıyorum!:)- çalışma odası gibi düzenlemiştik eşimle…kendiyle başbaşa kalmak isteyen o odaya gidip hobileriyle uğraştığı gibi, kütüphanemizin bir kısmı da o odadaydı.

Bu evde bir dördüncü odamız yok ne yazık ki..
Dolayısıyla diğer evdeki gibi bir oda düzenleyemedik.
Selim Efe büyüyene kadar pek sorun olmadı aslında ancak şimdi biraz sorun yaşıyoruz..çünkü gördüğü an hobi malzemelerimizle oynamak -daha doğrusu tarumar etmek:))- istiyor..

Hazır araya bahar temizliği hazırlıkları da girmişken, kendimize yeniden bir çalışma köşesi oluşturalım dedik.

Köşe diyorum, çünkü bir "hobi odası" oluşturmaya yerimiz yok.
Ama gerçekten nefis hobi odaları var..
Fazladan bir oda sahibiyseniz, evinizde böyle bir alan oluşturmanızı tavsiye ederim…böyle rahatlatıcı bir ortam eminim ki herkese iyi gelir..
 Dar, atıl köşeleri bu şekilde kullanmak akıllıca..
Kapıları kullanmayı ben de çok seviyorum..
 Ah bir de böyle atıl alanlar var tabii..
Bunlara bayılıyorum, harikalar!
Bir kapı yardımıyla bambaşka bir dünya yaratmak mümkün..
Ve bunlar da benim favorilerim..
Tabii ki geniş pencerelerinden ötürü!:)
Sevgiler:)

Yorumlar

  1. Temizliği ve düzeni en zor odalardan biri bence bu hobi odaları. Ben henüz halledebilmiş değilim, yapacağımı da sanmıyorum. Bazen gereksiz gördüğüm her şeyi atasım geliyor, sonra lazım olur diye atmıyorum. Sırf bu sebepten evde koyu yeşil ve mint yeşili akrilik boyam olmasına rağmen, şu sıralar çimen yeşili almak istiyorum ama fazla yer kaplamasın diye vazgeçiyorum. Ama o ton da lazım, o tonu boyaları karıştırarak yapsak, tek tonu tutturamıyorum, güzel karıştıramıyorum. Mecbur alacağım diyorum şimdi de... Gittikçe de artıyorlar, nasıl başaçıkacağım bilmiyorum. Kısaca dert yandım, kusura bakmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. NurSer selam,
      Neden dert yanasın, ne güzel fikir alışverişi yapıyoruz!:)
      Benim bir oda kurmama imkan yok ne yazık ki, çünkü yerim o kadar geniş değil..ben odada bir köşe oluşturacağım, niyetim öyle..sanırım temizliği daha kolay olur..bu hafta masa siparişi vereceğim...belki bir raf olur üstünde ya da dolap, bilmiyorum..zaten bitince paylaşırım sizlerle, başka isteyen olursa fikir olur hem..
      Şu an tüm malzemelerim ortalıkta, bir köşe oluşturduğumda daha derli toplu olur gibi geliyor, bakalım:)

      Sil
  2. şu anda boş bir bebek odamız var evde ama içerisi ütü odası, yatak odama sığmayan şifoniyer, bir bez dolap ve eşimin ses sistemi var :( hepsinden kurtulmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazel selam,
      Off, bir yerlere sığmayan eşyalar hep başa beladır, değiştirdiğim evlerden biliyorum:)
      Eeee, hadi düzenlesene orasını keyfine ve zevkine göre…bu evleri yaşanır kılarsak, depo gibi kullanmazsak çok daha keyifli olmaz mı, ne dersin?:)
      Sevgiler

      Sil
  3. Odalar çok güzel şahane vallaha bayıldım. Ama bizim ülkedeki şu ortalama binaların mimarisi bu odalara hiç elverişli değil. Özellikle dik-uzun yapılan küçük odalar falan başa dert :( Bi yatak ve dolap koyduğunda ortadaki alan hemen kapanıveriyor. Bunaltıcı da oluyor... Bu tarz odaları yerleştirebilmek için en fazla 2-3 yıllık binalarda oturmak gerek. Paylaşımlar için çoook teşekkürlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özhak selam,
      Ülkedeki evlerin mimarisi konusunda sana katılıyorum..ancak Antalya bu konuda ilginç bir yer..4-5 sene önceki binalar yayla gibi, 3 oda, 4 oda, hatta 5 odalı ev bile var!:) Yeni binalar ise kutu gibi..odalar da dediğin gibi, dikdörtgen şeklinde...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?