16 Ağustos 2013 Cuma

İşler güçler

Dünden beri yazamıyorum.
Yazmak istiyorum ama vakit yok bu ara, işler güçler..

İşler güçlerden bir kesit.
Ayıptır söylemesi güzel kek yaparım!
Şimdilerde muffin üzerinde çalışıyorum, mükemmele ulaştığımda sizlerle tarif paylaşmaktan keyif duyarım!:)

Bu kek Kıbrıs'tan şu saatlerde gelecek olan dostum ve oğlum için:)
Anlayacağınız bir süre yoğun muhabbet halinde geçecek, mümkün mertebe burayı ihmal etmemeye çalışacağım:)

Yazmama ihtimaline karşı, beni afaroz etmemeniz için, yukarıda fotoğrafını gördüğünüz kekin tarifini iliştiriyorum!:)
Sevgiler

Yaban Mersinli Kek
-Öncelikle fırınınızı 180 dereceye getirin.
-3 yumurta (tercihen oda sıcaklığında) ile 1 su bardağı toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
-Bu karışıma 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve 2,5 su bardağı un ekleyerek çırpmaya devam edin.
-1 paket vanilin ekleyip çırpmaya devam edin.
-Bir paket kabartma tozu ekleyin. Ancak ekleme yöntemi şöyle: kabartma tozunu bir çay süzgeçine koyun ve kek karışımının üzerine komple kaplayacak şekilde kabartma tozunu yayın (böylece toz eşit şekilde dağılır ve kekiniz eşit kabarır;)
-Son olarak, 1 su bardağı kurutulmuş yaban mersinini ekleyip birkaç dakika karıştırın.
-Yağlanmış kek kalıbına karışımı döküp yarım saat kadar pişirin.
-Bon appetit!

Not: Yaban mersini sevmiyorsanız, içine 1 su bardağı damla çikolata ya da 1 su bardağı ceviz ya da aynı miktarda portakal kabuğu, limon kabuğu, vs..ekleyebilirsiniz...ne seviyorsanız!

Bugünkü şarkı da dostum için olsun!

9 yorum:

  1. aaayhhh çookk güzel görünüyor ama bbuuu
    tam da karnım açıkmışkennnn (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla nefis olmuş, bizimki bitti bile:)
      tarifi dene derim, hem belki senin Koreliler de sever ;)

      Sil
    2. Amannn Tanrımmm sen de mi benim Korelileri biliyorsun?? (:
      Mutlaka yapacağım Koreli arkadaşımın bayılacağına eminimmm :)

      Sil
    3. Tabii ki biliyorum Aslı:)
      Fırsat buldukça hepinizin bloglarını okuyorum:)
      Sevgiler

      Sil
    4. ayyy sevindimm :)

      bu arada Koreli bir arkadaşım şu an yolda gece 2 de Atatürk'te olacak veee cuma akşamı senin bu keki birlikte yapacağız.
      öyle karar aldıkkk..

      teşekkürlerr :)

      Sil
    5. hadi bakalım..
      dilerim tutar..
      aaa bir tavsiye: sakın kek kalıbını fırında tavana yakın koyma, orta rafta pişsin kek ;)
      sevgiler

      Sil
    6. ahh aminnn!!!

      yani genelde kurabiyelerim ve keklerim çok güzel olur ama bu sefer şansa çoookkk ihtiyacım var..
      teşekkürlerr bu tavsiyeyi aklıma not ettimmm :)

      Sil
  2. Selam..kk 'den biliyorum sizi.blogunuzu takibe aldım banada beklerim:) amediam.blogspot.com sevgiler..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Fırsat bulur bulmaz blogunza göz atacağım:)

      Sil

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email