10 Ekim 2012 Çarşamba

Sizin oraları bilmem ama bugün itibarıyla Antalya'da yaz bitti..
Şu an harika bir yağmur var, o kadar sakin yağıyor ki, huzur bile veriyor diyebilirim..
Önce bu haldeydi ortalık:


Sonra bu hale geldi hava


Ve an itibarıyla son durum..


Halbuki daha birkaç gün önce denize girip güneşleniyorduk!:-)
Yaz tatilinden yeni dönenler varsa aramızda, şimdi vereceğim program tam da onlara göre..yani aslında bunu bayram sonrası da uygulayabilirsiniz (bayramda ipin ucunu kaçırmayan var mı aramızda?:-)) ya da ne zaman sağlıklı beslenmeden uzaklaştıysanız, diyet öncesi bu programı uygulayıp metabolizmayı ateşlemek mümkün!

Bu tarifi geçenlerde Form Santé dergisinde buldum, Uzman Diyetisyen Burcu İnce vermiş reçeteyi, sizlerle de paylaşmak istedim.
Bu arada, önceki "3 günde mucize" postumu hatırlarsınız, onu uyguladınız mı bilmiyorum ama o reçete sayesinde bir önceki hafta ben 1 kg kaybetmişim, bilgilerinize!
Öncelikle belirteyim: vücudunuzun alışıp öğrenmemesi açısından bu tip programları 3 günden fazla uygulamamakta fayda var..amaç metabolizmayı şaşırtıp hızlandırmak..
Ve işte reçete:

Kalkınca 1 bardak suyun içine 1 dilim limon

Kahvaltı
-1 su bardağı laktozsuz yağsız süt
-1 adet kuru kayısı
-1 dilim tam tahıllı esmer ekmek
-1 dilim light dil peyniri
-Yeşillik

2 saat sonra
-10 adet kavrulmamış tuzsuz fındık ya da badem

Öğle
-Keçi peyniri (60 gr) ve 1 su bardağı mercimekli salata
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon

2 saat sonra
-1 su bardağı light kefir(içine 1 tatlı kaşığı çörekotu yağı ilave edin)

2 saat sonra
-1 kase cacık (taze nane, fesleğen, maydanoz, dereotu, taze reyhan, tane karabiber, kuru nane, kuru kekik, ve toz zencefil ekleyip blenderdan geçirin)

Akşam
- Izgara balık (200 gr) veya 3 adet derisiz tavuk (150 gr)
- Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon)

2 saat sonra
- 1 su bardağı kefir (içine 1 orta boy şeftali, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 tatlı kaşığı keten tohumu yağı ekleyip blenderdan geçirin)

Bu programı uygulayıp uygulamamaya henüz karar veremedim, çünkü programda kefir var..Kefir içen insanlara hayranım! O kadar sağlıklı olduğu yönünde kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama cık, olmuyor işte...Belki şeftali ve tarçınla karışınca daha katlanabilir bir hal alabilir, kimbilir?:-)

Eh yağmurdan bahsettik, yağmurlu bir şarkıyla kapatmak isterim:-)

0 yorum:

Yorum Gönder

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email