Endüstriyel zamanlar

Ben hala banyo araştırmalarıma devam etmekteyim ama sizi bunaltmamak adına azıcık ara vereyim dedim:) Sonra yine banyoyla ilgili gözüme takılanları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Geçenlerde bir belgesel kanalında "Sanayi Devrimi"nden bahsediyordu. Nedendir bilmem, aklıma gelen ilk şey dekorasyondaki "endüstriyel tarz" oldu.

Metalin etkisinden olsa gerek, endüstriyel tarzda döşenmiş mekanlar bende ofis, işyeri izlenimi uyandırıyor. Bir de bana fazla maskülen geliyor açıkçası...ama tuğlalı duvarlar görmek te hoşuma gidiyor:) Belki eşim bu tarzda bir dekorasyon isteseydi, ki kesinlikle hayır demez, benim eklektik ruhum tuğlalı duvarları çinilerle, el dokuması halıları zincirli tavan sarkıtlarıyla biraraya getirebilirdi :)

Ülkemizde genellikle bu tarzı mutfaklarda görmeye alışık olsak ta, endüstriyel tarz evinizdeki her mekana uygulanabilir. Bunun için ana kriter ahşabın sıcaklığıyla metalin soğukluğunu biraraya getirmek...Eğer etkiyi arttırmak isterseniz, bu tarzı uygulayacağınız mekandaki tüm duvarları ya da duvarlardan sadece birini tuğla olarak döşetebilirsiniz. Aydınlatma olarak metal tavan sarkıtları da bu tarzı yakalamanıza yardımcı olur.
Metal ayaklı masif sehpa ve masaları çok beğeniyorum..
Country tarzla endüstriyel dekorasyon elemanları biraraya gelince işte böyle güzel bir görüntü ortaya çıkabiliyor:)
Bahsettiğim tuğla duvarlar..
Endüstriyel tarzda dekore edilmiş bir banyo fazlasıyla maskülen..
Değişik ve şık bir lavabo olmuş..ne dersiniz?
Artık İstanbul'da da bulunan loftlar bu tarz için biçilmiş kaftan..
Eğer evinizde böyle bir etki yaratmak isterseniz, Ikea ve Mudo'da bu tip metal dolaplar mevcut.
Yine büyük metal saatler de Mudo'larda mevcut..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?