Feng Shui dekorasyon mevzusu

Feng Shui konusunu yazmak uzunca zamandır aklımda...Sebebini bilmediğim bir sebepten sürekli erteleyip duruyorum. Ne zaman ki geçenlerde aşık olup aldığım aynayı girişe asmaya niyetlendiğimizde kapı karşısındaki boş duvara asmaya kalkan eşime "aaaa dur, kapı karşısına ayna asılmaz, eve giren iyi enerji ayna yüzünden dışarı çıkar şimdi, şu çerçeveyle aynanın yerini değiştirelim" diyene kadar:)))
Şimdi kapının tam karşısında çerçeve var, aynayı çarpraza astık.
Açıkçası bir süre öncesine kadar Feng Shui ile ilgili bilgim yok denecek kadar azdı. Şimdi de her alana uygulayacak kadar bilgili olduğumu pek söyleyemem ancak en azından giriş ve yatak odalarının dekorasyonu konusunda birşeyler öğrendim. Sizlerle de -bilhassa Şebnem için:)- bildiklerimi fazla ayrıntıya girmeden  paylaşmak istedim. 

Feng Shui ne demek? Evrende bizi sarmalayan yaşam enerjisini yaşadığımız mekanlarda -ofiste, evde- harekete geçirmeye yarayan eski bir Çin öğretisi...doğru uygulamalar yaparak yaşam akışımızı olumlu yönde değiştirmeye yarayan bir öğreti..

Öğretideki maddeleri okuduğumda pekçoğunu farkında olmadan zaten uyguladığımı farkettim, herşeyi harfiyen uygulamaya gönüllü olduğumu pek söyleyemem...kimi maddeler -mesela başta bahsettiğim şu ayna konusu- gerçekten de mantıklı geliyor..ancak enerji akışı kolay olsun diye dikdörtgene yakın kare, hiçbir girintisi olmayacak şekilde bir ev arayacak kadar henüz çıldırmadım:)) Elementler konusuna ise hiç girmiyorum, çünkü 5 elemente göre ve kişilerin elementlerine göre de ayrıca bir uygulama mevcut...dediğim gibi kafanızı fazla bulandırmadan, genel hatlarıyla bahsedeceğim.

Bazı maddeleri dekorasyonda uygulamayı deneyerek evimizde/işyerimizde daha pozitif bir enerji akışı, dingin bir ruh hali sağlayabiliriz.

Nasıl mı?

-Mekan enerji akışını engelleyecek kadar dolu ve dağınık olmamalı, fazla eşyalardan arınmalı
-Olumsuz enerji saçacak objeler, dekoratif aksesuarlar, resimler ve renklerden kaçınmalı
-Kullanmaktan hoşlanmadığınız, sinir olduğunuz tüm eşyalardan kurtulun. Sizin için bir anlam ifade eden, görmekten hoşlanacağınız eşyalara yer açın.
-Giriş kapısının karşısında kolon, ayna, cam, tuvalet, merdiven olmamalı
-Yatak odasında kiriş altında uyumamalı. Ayaklarınız kapıya gelmeyecek şekilde yatak konumlandırılmalı. Çarşaf ve örtülerde geometrik desen tercih edilmemeli. Yatakbaşı pencereye dayalı ya da pencerenin altında olmamalı.Yatak odasında canlı bitki, akvaryum gibi suyla ilgili hiçbirşey bulunmamalı.
-Çalışma odası varsa koridor sonunda olmamalı ve mümkün mertebe sade olmasına özen gösterilmeli. Masa duvara yaslanmalı ve yakınında pencere bulunmamalı.
-Mutfakta ateş (ocak, fırın) ve su (buzdolabı, lavabo) elementleri kesinlikle karşı karşıya gelmemeli, ocak, fırın, lavabo..bunlar yanyana da yerleştirilmemeli (bu nasıl olacak anlamadım :)) 
-Yemek odanız varsa karşısında tuvalet bulunmamalı ve giriş kapısını görmemeli.
-Oturma odasında sade mobilyalar tercih edilmeli. Kolon ve sivri köşe varsa bitkilerle kamufle etmeli. 
-Tuvalet ile yatak odası aynı duvarı paylaşacak şekilde yerleştirilmemeli, oturma odası ve mutfağın karşısında olmamalı. 
-Yatak odanızda televizyon gibi elektronik aletler bulundurmayın. Sabah uyandığınızda görmekten hoşlanacağınız resimler asın.
-İşte bu en sevdiğim madde : etrafınıza renk ve sanat katın :)

Yalnız dikkatimi birşey çekti: bu felsefeye uygun dekore edilen mekanlara baktığımda hepsinde huzur ve sakinlik gördüm...fotoğraflara göz atarken hiçbirinin beni yormadığını farkettim, sanırım fazla eşyadan arınmış olmasından kaynaklanıyor..

Sade olmak renksiz olmak demek değil...renkler dengelenerek çok ferah mekanlar ortaya çıkarılabilir, bu oturma odası buna güzel bir örnek, çok sevdim.
Çok keskin, gözü yoran aydınlatmalardan kaçınmak ta uygulamalar arasında..bu güzel bir örnek olmuş, bizim yatak odasını andırıyor..
Sivri köşe ve kolonları kapatmaya güzel bir örnek..
Fakat bu kadar yeşil alerjik astım olan eşimi bozar:)
Bu odaya bayıldım..benim renklerim!

Yorumlar

  1. İçim açıldı bakarken.

    Aynanı güzel günlerde kullan Ayşeciğim, evinin girişi hakikaten çok güzel, çok iyi hissettiriyor insanı :-)
    Ben hep buralardayım, bakalım bu gün ne var diye takipteyim, bilgine :-)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Aaaaa Betül merhaba,
    Ben de içimden "acaba Betül nerelerde, acaba Ankara işi gerçekleşti de taşınma telaşında mı" diye sorup duruyordum..
    Beğenmene çok sevindim, ben de yazıda bahsettiğim gibi, her maddesini olmasa da bazıları aklıma çok yattı, huzur buldum fotoğraflarda..
    Dilerim iyisindir, herşey yolundadır..Haberlerini bekliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. facebook sayfanda yayınladığında başlığı gördüğüm gibi "işte bu tam benlik konu" dedim , beni de anmışsın yazında, teşekkür ederim ayşecim :))
    kesinlikle aynı duyguyu yaşamışız fotoğraflara bakarken:huzur!
    sanki herşey yerli yerinde ve tam..
    çok teşekkür ediyorum faydalı bilgiler için..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. rica ederim Şebnemcim, ne zamandır erteleyip duruyorum, çok ayıp oldu sana da:) Ama aynayı asma yerinde tereddüt edince "benim bu konuları öğrenme vaktim gelmiş" diye düşündüm :) Ben de okuyup araştırırken çok keyif aldım, asıl ben sana teşekkür ederim ;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Selam :-)
    Evet, Ankara işini netleştirmeye çalışıyordum. Az çok belli oldu gibi. Eylül 2013ten itibaren Ankara'daydım ve aynı işyeri için home office çalışacağım bir süre. Sonra ne olur bilemem, bakacağız duruma. Benim için önemli olan Ankara'ya geçişi bir şekilde ve mümkünse en basit şekilde sağlamaktı, ev ve iş konusunu en azından oradaki ilk 1 yıl için basitçe çözeceğiz gibi görünüyor.
    Eylüle kadar da Adana'yı hissede hissede yaşamayı düşünüyorum, ne de olsa 19 yılın hatırı var, ancak vedalaşırız :-) Ben bu şehri çok sevdim :-)

    YanıtlaSil
  6. Betül senin için hayırlısı ne ise, o olsun...
    19 yıl mı...artık nerdeyse yarı Adanalı olmuş sayılırsın ;)
    Seni çok iyi anlayabiliyorum, ben de 7 yıldır Antalya'dayım ve burayı en az İzmir kadar çok seviyorum, burada yaşamaktan çok mutluyum..
    Herşey gönlünden geçtiği gibi gerçekleşsin..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çooook teşekkür ederim :-) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?