5 Eylül 2013 Perşembe

, ,

Geçiş dönemi

Bu yaz o kadar dostlarla ve keyifle geçti ki, yazın nasıl bittiğini anlamadım.
İşte yine sonbahar..

Her sonbahar benim için aynı zamanda bir geçiş, bir değişim dönemidir, kendimi inanılmaz iyi ve neşeli hissederim.

Şimdi bu arkadaşlar -umarım kulaklarınız çınlıyordur- nefis anılar bırakıp ta gittiler evet ama bir de beraberken çığırından çıkmışcasına yenmese, kilolar alınmasa..onlar yuvalarına geri döndüğünde, ben kendi yuvamda tartının hain gülümsemesi ile kalakaldım!

Önceden her kilo aldığımda paniklerdim ama bu sefer öyle olmadı, güldüm geçtim. Çünkü sinirden değildi ki yediklerim, hepsini keyifle, sindire sindire tükettim ve bu sonucu da hakettim:)

İlk işim markete ve semt pazarına gidip "kilo kaybı alışverişi"yapmak oldu. "Diyet alışverişi" demiyorum diyet yaptığımı söyleyemem çünkü..sanırım doğum sonrası çok sıkı diyet yaptığımdan olsa gerek, çok sıkıldım, artık yapamıyorum.

Eh hazır yeni ay dönemi de yaklaşmışken -Yeni Ay yazımı hatırlarsınız- yeme düzenimi ve yemek hazırlama şeklimi eskiye döndürdüm.
Benim yemek hazırlama şeklimi önceki tariflerden hatırlarsınız: az yağ, kremalı hiç sos.
Bu da bana bir haftada 2.3 kilo kaybettirmiş bile..(keşke her hafta böyle kaybetsek kiloları..) ki şu ara gündem pek yoğun, düzenli spor da yapamıyorum..

Geçenlerde "kendi çapımda musakka" yaptım.
Eğer közlenmiş patlıcanın tadını seviyorsanız, bu yemeği çok seveceksiniz, garanti.
Şu eserime bakın lütfen, sizce de nefis gözükmüyor mu?:)
Bugün 14.36'da Yeni Ay oluşuyor, herkesin dilekleri kabul olsun, her türlü yeni başlangıcınız olumlu sonuçlar versin!
Sevgiler

Kendi Çapımda Musakka Tarifi
4-5 adet patlıcan
4-5 adet domates
1 ortaboy kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
200 gr az yağlı kıyma
Tuz, karabiber
Yeşil biber (isteğe göre)

-Patlıcanları ateşte közleyip temizleyin. İstediğiniz büyüklükte doğrayıp bir fırın kabına alın.
-Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayıp sıvıyağla beraber kavurun.
-Soğanlar çok fazla ölmeden kıymayı ilave edin.
-Kıymalar kavrulduktan sonra kabuklarını soyup doğradığınız ya da rendelediğiniz domatesi ve tuzu ilave edin. Domates çok renksiz gelirse 1 tatlı kaşığı kadar salça ekleyebilirsiniz.
-Sos piştikten sonra karabiberini de ilave edip, pişen sosu fırın kabına aldığınız patlıcanların üzerine boca edin.
-İsteğe göre üzerine yeşil biber de ekleyip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika kadar pişirin (ben biberler kızarana kadar pişiriyorum)

Son zamanlarda bu şarkı pek pelesenk oldu dilime:)

6 yorum:

  1. hehe çok şirin anlatmışsın amaaa.
    badılcan temam not aldım.

    yeni ay mı.
    bilmiyordum.
    bakayım ay'a. nasıl oluyo.
    aaa 10 dakka önceymiş.

    bi de bu yaz ne çok dolunay vardıı.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeni ay..o saati niyet edip şimdi de dilek dileyebilirsin.
      ama bu dönem yeni başlangıçlar yapmak için hep idealdir;)
      hahaha, abim de "badılcan" der:)

      Sil
  2. Ahh sormayın o kiloları :( sınavdı, tatildi derken tartı bana da aynı hainliği yaptı. Ekimde arkadaşımın düğünü var ve acilen kilo vermem gerek. Yaz sebzeleri reyondayken sağlıklı sebze yemekleriyle zayıflamayı planlıyorum ama kendimi kasmadan. Çünkü diyet kelimesinden hiç hoşlanmıyorum ve beni daha çok yemeye teşvik ediyor :))
    Bu tarifi bende hemen deneyeyim, patlıcanı közleyince hafif olmuştur. Lakin kızartılarak pişirilen musakka bana hep ağır gelmiştir.
    Elinize sağlık ve size afiyet bal şeker olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yastık selam,
      Bu yemeğin kalorisi çok rahat, gönül rahatlığıyla 1 tabak tüketebilirsin.
      Eğer karın/göbek kısmında yağlanma olduysa, akşam yemeğinden iki saat sonra 1 çay bardağı light süt ya da light kefir+1 dilim ananas tüket, işe yarıyor;)
      Teşekkür ederim, size de afiyet olsun:)
      Sevgiler

      Sil
  3. Kilolarımla uğraşmaya halim kalmadı, o denli yoğunluk:(
    ama keyfim yerinde,sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rehber günaydın,
      Sen bu verdiğim tarifleri uygula, uğraşmaya gerek kalmayacak zaten, kendiliğinden gidecek kilolar;)
      İşin rast gitsin
      Sevgiler

      Sil

Ben kimim?

Ben kimim?
Bu kız İzmir/Paris/Antalya hattını, sıcakkanlı insanları, Amelie Poulain tarzı iyimserliği, seyahati, daha çok seyahati, Fransızca'yı, şansonları, edebiyatı, country mutfakları, antika eşyaları, dekorasyonda beyazla diğer her rengi karıştırmayı, midye, boyoz ve tüm deniz mahsullerini, modayı, dost ortamına hazırlanan keyifli sofraları, estetiği, naneli dondurma başta olmak üzere naneli olan her ürünü, İtalya'yı, bleu/blanc çılgınlığını, toile de jouy'nin büyüsünü, sanatı, yazı, naneli americano tadını, yarenle içilen sakızlı Türk Kahvesi'ni, yeşil çayı sever.

Instagram

Facebook

Iletişim

smyrnetalyaa@gmail.com

Follow by Email