Sezonun ilk denizi

Bizim burada deniz sezonu Mayıs gibi başlar.
Yani bu zamanlama biz Türkler için geçerli, yoksa Ruslar başta olmak üzere Antalya'daki tüm yabancılar sezonu Mart/Nisan gibi açarlar:)

Ama bu sene garipti, hava bir türlü düzelemedi, deniz de bir türlü ısınmak bilmedi. Çocukluğumdan bu yana Ege'nin serin sularına alışkın biri olarak ben de denize girmeye cesaret edemedim.

Ve nihayet geçtiğimiz günlerde İzmir'den gelen misafirlerim sayesinde deniz sezonunu açtım:)
Genelde ilk deniz açılışımız şehir içinde herhangi bir plajda olurdu ama bu sene farklı oldu. Bunca zamandır Antalya'da yaşıyorum -şaka maka 8 sene olmuş- Phaselis'te hiç denize girmemiştim, hem değişik bir yerde denize girmek, hem de Phaselis'i hiç görmemiş misafirlerimizin de görmesi için yola koyulduk.

Siz ne düşünürsünüz bilmem ama ben tarih, doğa ve deniz bileşiminden oluşan yerlere aşığım..ve Antalya bu konuda gerçekten cennet, Side yazımı hatırlarsınız..sadece Side ve Phaselis değil, Antalya'nın pekçok yeri hem tarih, hem doğa güzellikleri açısından inanılmaz..

Önce Phaselis fotoğrafları..
Tatile çıkamayanlar için bir nebze iyi geleceğini düşünüyorum..

Geçtiğimiz senelerde Selim Efe'yi suya sokmak neredeyse imkansızdı ama Phaselis ona da iyi geldi, bu kez denizde olmaktan çok keyif aldı, ananesiyle bol bol suda oynadılar..
Burada ne kadar kaldığımı hatırlamıyorum...inanılmaz huzurlu bir yer..Suyun nasıl pırıl pırıl olduğunu söylememe gerek yok sanırım:)
Phaselis Antik Tiyatrosu
 
Phaselis'e yolu düşenler yaklaşık yarım saat mesafedeki Ulupınar'a da uğramalı..Yemek molası için inanılmaz bir yer, burada başlangıç olarak mutlaka kaşarlı mantar denemelisiniz!
İşte ormanda yemek yediğinizi hissettiren Ulupınar..
Herkese huzur dolu, harika bir gün diliyorum..
Sevgiler

Yorumlar

  1. ayşe :)) senin gezi yazıları iyi geliyor bana, hele Çankırı fotolarına bir kez daha baktım.Nuri Bilge Ceylan efekti vardı inan.
    Bakrsın yolumuz düşer,Phaselis yakın mı Side'ye?

    YanıtlaSil
  2. Rehber selam,
    Sevindim, zira bu yaz epeyce gezesim var..sanırım Efe'nin hamileliği ve büyümesi sırasındaki oturduğum zamanların acısını çıkarıyorum:)
    Side ve Phaselis tamamen zıt noktalardalar ama bir İstanbullu'ya o yolun ağır geleceğini sanmam:))

    YanıtlaSil
  3. Hep Antalya'dan bloggerlarla tanışmak isterdim. Blog konseptiniz de bana uyuyor. Sayfanızda izleme butonu göremedim. Bu nedenle ben de ilk sayfama alıyorum sizi. Sevgiler, selamlar Lara'dan.

    YanıtlaSil
  4. Begonvilli Ev selam,
    Aaaa ben de ilk kez Antalya'dan bir bloggerla karşılaşıyorum:) Blogu beğenmenize sevindim. İzleme butonum yok, yeni yazıları ve diğer görselleri facebook'taki sayfamızdan ulaşabilirsiniz:
    https://www.facebook.com/Smyrnetalya
    Sevgiler Şirinyalı'dan:)

    YanıtlaSil
  5. fotoğraflar harikaaaa
    adeta huzur çağırıyor insanı
    oraları mutlaka gelip görmeliyimmm...
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?