Pazartesi molası

Her Pazartesi adettendir: bir işyerinde çalışıyor olalım ya da olmayalım, büyükşehirde olalım ya da olmayalım, kendimize göre bir tempo ve koşturmamız vardır.

9 günlük bayram boyunca oğlumun evde olması sebebiyle benim için zaten yeterince koşuşturmalı bir haftaydı, nasıl geçtiğini anlamadım..
Sakın bunu şikayet olarak algılamayın, Selim Efe'yi mutlu gördüğüm an her koşuşturmaya değiyor, o mutluysa ben de mutluyum, sorun yok..
Baksanıza dünkü haline..

Ama yine de insan arada bir "mola" vermeli..
İşte tam da bu yüzden bugün kendimce bir "Pazartesi sendromu" yaşamamaya karar verdim.

Aslında evde yapılacak iş çok...Gülşen temizliğe gelene kadar "dolap detoksu" yapmam lazım; kullanmadıklarımı başkalarına hediye edip, dolapların içlerini temizlemem, yazlıklara bir süreliğine veda edip, kışlıkları hazırlamam lazım...sadece kıyafet değil, kiler aldı başını gidiyor, mutfak dolapları keza aynı..

Beni mutlu edecek ne varsa, bugün onları yapmayı seçtim.
Burası bizim mahalle, evimizin alt sokağı..burada yürümeyi çok seviyorum..
Aramızda spor yapma alışkanlığı olmayan var mı bilmiyorum ama bir kere deneyin, sizi ne kadar mutlu ettiğine hayret edeceksiniz..
Sonra güzel birşeylere bakmak istedim..
Yüzlerce yıl önce okuyup keyif aldığım bir kitaba yeniden başladım..
Birazdan da defalarca izleyip keyif aldığım birkaç filme göz atacağım..

Bugün belki geç ama daha yarın var, sonraki gün var..
Çalışın ya da çalışmayın, ne iş yapıyorsanız mutlaka bir gün mola hakkınız var...işte o günü kendinize ayırmayı deneyin...eşinize, çocuğunuza, ailenize, sevgilinize ya da en yakın arkadaşınıza değil, kendinize..yarım gün, birkaç saat te olsa kendinize..

Ve işte o zaman istediğiniz, yapınca mutlu olacağınız, kendinizi mutlu ve huzurlu hissedeceğiniz birşey yapın..güzel bir resime bakmak, bir film izlemek, yeni bir kitaba başlamak, örgü örmek, sergiye gitmek, yeni bir oyun izlemek, konsere gitmek, bir manzaraya dalıp gitmek, spor yapmak, yemek yapmak, alışveriş yapmak, vs...herşey olabilir, ne yapacağınız size kalmış..

Hepimize mutlu bir hafta olsun!
Sevgiler

Yorumlar

  1. Ben günü pek kendime ayıramıyorum malum kızımlayım okula gitmiyor.ama çaresiz değilim.öğlen uykusuna yattığı zaman 2 saate yakın bir zaman tlfu sessize alıyorum kendime hemen bir kahve yapıyorum.asla ne iş ne tv nede yemek yapmıyorum.gazete okuyorum,dergilerime göz atıyorum,kitap okumayı yatmadan önceki dinlenme molasında yapıyorum:) bende böyle bir mola çözümü buldum.ama gerçekten iyi oluyor.sefan olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seval selam,
      Selim Efe okula başlamadan önce ben de senin gibi yapıyordum:))) Demek ki annelerin çözümü bu...neyse ki öğle uykusunu seven çocuklarımız var;)
      Annen ya da herhangi bir aile büyüğün yok mu yakınlarda, belki onlara da tam gün olmasa bile birkaç saat bırakabilirsin..
      Evet bugün tam anlamıyla sefa oldu, teşekkür ederim:)

      Sil
    2. maalesef annem ayrı bir şehirde babaanneyle aynı şehirdeyiz oda yaşlı ve kızımda durmuyor.annem olsaydı dururdu ama.çocuk dilinden anlamayanın yanında kalmak istemiyor çocuklar yapacak bişey yok.elini uzatanım yok hiç ayrı kalmadık.gündüzleri uyuduğunda,babasıyla havuza veya parka gittiğinde elimde ne iş varsa bırakıyorum kendime mola veriyorum.

      Sil
    3. ahh durumun zormuş..
      benim de annem burada ama çoğunlukla yok gibi, hep memlekete kaçar:) mesela şu ara yine İzmir'de, cumartesi konser var ama oğlumu bırakacak kimse yok, o yüzden gidemiyoruz..sanırım ben bir arkadaş bulup tek başıma gideceğim:)
      evet fırsat buldukça bırak herşeyi, kayınvalidem hep "kızım çocuğun büyüyünce temiz kadın olursun boşver, biraz kendine vakit ayır" der, haklı kadın..

      Sil
  2. ne güzel bir mola günüymüş yaw.
    :)
    talyalı betmen.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha, talyalı betmen, evet :)
      n'apsın çocuk, iyice büyüyene kadar annesinin sevdiklerini giyiyor :)) sonra laf geçiremeyeceğiz zaten:)

      Sil
  3. Ne güzel yapmışsın Ayşe, insan önce kendi ruhunu arıtmalı, dinlendirmeli ki sonrasında diğer işler doğru düzgün yapılsın değil mi?? SEvgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşegül günaydın,
      Kesinlikle söylediğin her kelimeye katılıyorum..
      Ben sağlıklı olmazsam, oğluma ve çevreme nasıl faydam dokunacak? Önce ruhsal ve bedensel sağlık, sonrası gelir;)
      Sevgiler

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Betül selam,
      ya böyle güzel şeyler görünce hepiniz görün istiyorum.
      mesela bazı arkadaşlarım Facebook'a gittiği yerlerin fotoğraflarını koymaya çekiniyor, ayıp olacağını düşünüyor ama ben görmediğim yerleri fotoğrafla da olsa, görmeyi çok seviyorum..
      öyle işte:)
      beğenmene sevindim:)
      sevgiler

      Sil
  5. Deep'in bloğundan gördüm seni.
    Ne tatlı bir oğlun var, yesinler onun gülüşünü :)
    Bu arada manzara harika, bu manzaraya bakan insan kolay yaşlanmaz sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursalkımı selam,
      Çok teşekkür ederim, evet çok şeker bir çocuk oldu:)
      Bu manzaraya bakınca insan yaşlanır mı yaşlanmaz mı bilmem ama insanın kendini çok huzurlu ve pozitif hissettiği kesin..:)
      Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?