Koyu Renk Dekorasyon

Koyu renk dekorasyon konusunda ne düşünüyorsunuz?

Benim gibi açık renk duvarları, beyaz kanapeleri, renkli yastık ile renkli el dokuma halı ve kilimleri harmanlamaktan keyif alan birisi için çok kasvetli ve sıkıcı gelebilir..

Son zamanlarda, bilhassa modern/minimal dekorasyon anlayışında siyaha sıklıkla yer veriliyor. Zaten minimal bir dekorasyon anlayışı beni yeterince mutsuz ettiği için, üzerine bir de koyu renk bir ortam beni daha da fazla geriyor:-) Sanırım bu tarzı sevenler, bu tip bir dekorasyonun daha gösterişli ve lüks göründüğünü düşünüyorlar.

Bir arkadaşımızın evinde de zemin, kanapeler, halılar, TV ünitesi ve yemek masası...hepsi siyahtı. Sonradan farkettim ki, evde sadece duvarlar beyaz, ne kadar ruhumun sıkıldığını tahmin edersiniz umarım..çok kasvetli bir ortamdı benim için..Belki açık renk mobilyalarla siyah dengelense daha farklı bir atmosfer oluşabilirdi diye düşünüyorum..

Koyu mavi ile yapılan düzenlemeleri beğensem de, kendi evime uygulamak isteyip istemeyeceğimi bilmiyorum..Aslında Bodrum'a özgü çivit mavisini çok severim ancak salonumun duvarlarını bu renge boyayacak kadar sevdiğimden emin değilim:-)

Ancak aşağıdaki fotoğraflara göz atınca belki siz de farkedeceksiniz, renk dengesi gözardı edilmeksizin yapılan koyu renk dekorasyon her zaman da kötü sonuçlar vermiyor..örneğin, 3 ve 16 nolu fotoğraflara baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız...koyu renk duvara açık renk mobilya ve tekstil, açık renk duvara da koyu renk mobilya ve tekstil uygulandığında kasvetli olmayan bir ortam yaratılabilir.

Ve son bir not: eğer mekan küçükse, bu tip bir dekorasyon koyu renk boyadığınız odayı daha da küçük gösterebilir..belki büyük bir aynayla bu etkiyi kırabilirsiniz ancak hiçbir zaman açık renk duvarın genişlik duygusunu vermez.



















Yorumlar

  1. ben tek bir dekorasyon düzleminde (sadece bir duvar,sadece halı,sadece koltuk,sadece masa vs..) koyu renge karşı değilim ancak her detay koyu olunca kasvetli geliyor , ruhum bunalıyor , dediğin gibi mekanı da daraltıyor.. yoksa örneğin açık renk odanın tv ünitesinin bulunduğu duvarın simsiyah boyalı olması diğer swarovski veya ışıltılı aydınlatma detaylarıyla vs çok şık durabiliyor.. benim mobilyalarım wenge rengi mesela , diğer detaylar turuncu-şampanya rengi ağırlıklı.. turuncu iç açan,güven-mutluluk-enerji veren,annelik-doğurganlığı simgeleyen bir renkmiş sonradan öğrenmiştim.. tabii çook yıllar evvel bilinçsizce seçmiştik alelacele dekorasyon detaylarını , Allah nasip eder de evim olursa baştan aşağı değiştirmek istiyorum inşallah..Cuma saatinde yazıyorum,Allah herkesin içinde mutlu-huzurlu yaşayacağı, keyifle oturacağı evler nasip etsin her isteyene..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ne güzel yazmışsın yaa..
    Allah kalbine göre versin, dilerim hayalindeki eve tez zamanda kavuşursun!
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  3. Ben koyu rengi sevebiliyorum. Özellikle de masif, country mobilyada. Mesela her yanı masif ceviz kitaplıklarla dolu, yerleri parke, yine ceviz ağacından mobilyalı eski tip bir çalışma odası hayali var eşimizle. Modern evde koyu renk sevmiyorum ama...

    YanıtlaSil
  4. Bahsettiğin gibi koyu renk mobilyayı ben de çok seviyorum Mine, ama iş duvara gelince, yok onu sevmiyorum. Bir de zaten duvarları koyu renge boyamak için çok fazla ışık alması lazım mekanın..Ben Antalya gibi bol güneşli bir yerde yaşadığım halde yine de odalarda koyu renge cesaret edemiyorum. Ama masif mobilyayı beyaz mobilyadan daha çok seviyorum. Sanırım Selim Efe büyüdükten sonra eşyalarımı değiştirince hepsi ceviz rengine dönüşecekler..Klasiğin yerini hiçbirşey tutmuyor diye düşünüyorum.

    Modern evde bilhassa siyah çok kötü duruyor, ama sanırım son zamanlarda moda, kimin evine gitsem karalara bağlamış durumdalar:)

    YanıtlaSil
  5. hepsi tam benlik alllahım karanlıl çağlarda yaşamalıymışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman mutlu olduğun tarzı mutlaka denemelisin Hazel..
      sakın birşeyi moda olduğu için uygulama, sonra çok pişman olursun..
      ev kolay değiştirilecek bir şey değil, kesinlikle sevdiğin ne varsa evde onu uygula;)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?