Reese Witherspoon'un Fakirhanesi

Uzun zamandır ünlülerin evlerine yer vermiyordum.
Reese Witherspoon'u bilir misiniz? Hani şu sıralar Hollywood'un en çok kazanan kadın oyunculardan..size belki garip gelebilir ama bu kadın bende hiç aktris izlenimi yaratmıyor...hani belki tanımıyor olsam ve bana fotoğrafını gösterip mesleğini tahmin etmemi isteseler, oyunculuk aklıma bile gelmezdi...yani ne bileyim, bir Nicole Kidman, bir Julia Roberts, bir Monica Belluci, bir Gwyneth Paltrow, bir Charlize Theron gibi değil, öyle bir hava görmüyorum kendisinde, bana çok sıradan geliyor.

Geçenlerde internette gezinirken Reese Witherspoon'un evine rastladım tesadüfen..Uzun zamandır ünlü evleri içinde gördüğüm en sıcak, en samimi evdi diyebilirim..Hani kimi evler vardır (bkz.Celine Dion), pek ev gibi değildir, içinde yaşanmıyor izlenimi verirler, soğukturlar...ama bu evi gördüğümde içime resmen bir sıcaklık aktı, çok sevdim..

Nereden başlasam ki...bu odadaki aynaya da, iskemleye de, dresuara da, kanape/yatak kısmına da, kilime de bayıldım..aslında sevmediğim noktaları söylesem daha az yorucu olacak:-) duvara monte edilmiş hayvan boynuzlarından hoşlanmadım sadece, onun dışında çok keyifli bir oda olmuş..


Bu odada sevmediğim tek bir detay yok..belki gerçek bir köpek beni daha mutlu edebilirdi!:-) Biz bu tip sehpaları pek orta sehpa olarak kullanmayız ama ben sevdim..hep söylüyorum, tarza, şekile bakmadan, sevdiklerimizi birarada, istediğimiz, rahat edeceğimiz gibi toplamak en güzeli..


Yemek masası ve konsol müthiş..Ancak masa etrafındaki oturma gruplarından alçak kanape bu tip bir masada rahat olmasa gerek..ya da ben herkesi kendim gibi yer elması zannediyorum:-)))


Pencerenin genişliğine, odaya verdiği ışığa bakar mısınız..müthiş!                                      

                                     

Şöminenin modeli bu tip bir eve cuk olmuş..başka bir şömine modeli bu kadar yakışmazdı..


Bu salonun tarzında şu var: aydınlık mekan, gözü yormayan ve az sayıdaki eşyalar, sıcaklık ve samimiyet duygusu...benim dekorasyon anlayışımla birebir örtüşüyor, snaırım bu yüzden çok sevdim!:-)


Yaz gelsin artık!:-)

Eğer mekan geniş ve aydınlık olursa, siyah bir masa bile kasvetli durmayabilir..işte buna güzel bir örnek!


Yorumlar

  1. fakirhane güzelmiş gerçekten :)))

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok hoş. Evin de, eşyaların da karakteri var. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. güzel ev ama birşeyler eksik sanki.. bana daha çok kısıtlı zamanlarda gidilen (bizdeki adlarıyla bağ evi-yazlık-yayla evi) gibi ikinci bir ev olduğu izlenimini verdi nedense :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Şebnemmmm bingo!
    Evet yaz aylarında yaşadığı mekanmış burası, süpersin!:-)
    Ama ne kadar sıcak bir mekan değil mi..ben çok sevdim:-)
    Öperim

    YanıtlaSil
  6. Betül selam!
    Nerelerdesin, özledik seni..dilerim herşey yolundadır..
    Bu arada iyi yıllar diliyorum, 2013 tüm dileklerini gerçek kılsın!:-)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Ayşe :-) Teşekkür ederim, ben de seni yokluğunda epeyce özlemiştim :-)
    Buralardayım, her gün de bakıyorum buraya. Yılsonu, yılbaşı derken tam bir yoğunluk var işlerde. Sanırım 1-2 ay gider böyle.

    2013 dileğin için çok teşekkür ederim. Gerçek şu ki 2013 çok kritik bir yıl benim için, şansa ve başarıya çok ihtiyacım var. Ufukta bir "göç" görünüyor :-) Biraz daha somutlaşınca yazarım. Sana da iyi yıllar dilerim güzel ailenle. Selim Efe'nin okulla ilgili yaşayabileceği sıkıntıları özellikle de sağlıkla ilgili olanları kolay atlatırsınız umarım. Çocuklar kreşe başlayınca kaçınılmaz oluyor hastalıklar, ama bağışıklık sistemleri de gelişiyor böylece diye düşünüyorum.

    Dün akşam sevgili Şebnem'in mesajını okumuş ve hak vermiştim, bu sabah da buraya "eksik olan şey"i yazmak için gelmiştim :-) Efendim, burası diyelim ki yazlık bir ev değil de sürekli yaşanan bir ev olsaydı, burayı nasıl "ısıtırdık"? E tabii ki, duvarlarda beyaz yerine tonu iyi seçilmiş bir sarı, tekstillerde de azıcık turuncu ve kırmızıyla :-)

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. ayşecim merhaba,
    tahminim doğruymuş demek :)
    bu arada bizim oğlanlar yaşıt tahmin ediyorum, kreşe dr mu yönlendirdi? yoksa oyun grubu mu? ben 1 gün götürdüm ve ertesi 15 gün boyunca o bir günlük kreşte bulaşan hastalığını çektik ve bir daha götürmedik.. sosyalleşmesi için istemiştik ama dr.u hayri bey sosyal olduğunu , ben çalışmadığım sürece bu yaşın kreş için erken olduğunu düşünüyor onun için.. ben yaza doğru hastalık riski de azalacağından dr.u dinlememe düşüncesine girebilirim,şarkılar şiirler bülbül gibiler kreştekiler :)

    betül merhaba,
    kesinlikle haklısın,bu tür detay ve dokunuşlar eksik :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Betül,

    Burcun ne, çok merak ettim..elimde Susan Miller'ın 2013 yorumları var, bir göz atabilirim senin için:-)O zaman 2013 senin için önce sağlık olmak üzere en çok şans ve başarı getirsin..
    Göç konusuna gelince..şu aralar çevremde göç konusu çok konuşulur oldu, bazen ben bile "acaba gidilecekse bir yerlere, geç mi kalıyoruz?" sorusunu sormadan edemiyorum..ancak senin için hayırlısı ne olacaksa, o olsun..
    Evet bilhassa kırmızıyla sıcaklaşmayacak mekan yok sanırım!:-)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Şebnemcim selam,

    Kreş değil, sadece oyun grubu..Selim Efe'nin hiç arkadaşı yok, çok ta sıkıntılar çektik bu yüzden, tamamen sosyalleşme amaçlı..
    Doktorumuz arkadaş sıkıntısı çeken çocuklar için oyun gruplarının iyi bir çözüm olacağını söylemişti, biz de tavsiyesine uyduk.
    Aslında bu konuyla ilgili bir post yazmayı düşünüyordum ancak bu hafta Ziggy'den (mekanın sahibi) fotoğraf koyabilmek için izin almayı düşünüyordum, ondan onay alınca konuyla ilgili uzun uzadıya yazarım, zira kreş ve oyun grubunu karıştıran çok fazla insan var..bir de yaşadıklarımı belki başka anneler de yaşıyordur, o yüzden tüm yaşadıklarımı yazmayı düşünüyorum..
    Ve evet, doktorun haklı, kreş için kesinlikle çok erken..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Ayşeciğim, burcum yengeç, yükselenim oğlak. Daha dün Susan Miller'den her ikisi için de 2013 yorumlarını okudum :-) Ve bana göç görünüyor :-) 20 yıldır Adana'dayım. Bu şehri çok sevdim. Fakat ayrılma zamanı geldi sanırım. Ufukta Ankara görünüyor. Benim ailem orada. Fakat asıl motivasyonumuz çocukların eğitimi ve iş. Biraz daha somutlaşınca yazarım :-) İnşallah hepimizin dilekleri gerçek olur ve bizlere hayır getirir.

    YanıtlaSil
  12. Ben henüz kendi burcuma -Terazi/Yay- göz atamadım, ama Susan Miller'ı takip ettiğim günden bu yana hiç yanılmadı:-)

    Senin için hayırlısı olsun. Ben İzmir'den Antalya'ya ağlayarak göç etmiştim ancak şimdi bu kenti çok seviyorum ve bana inanılmaz güzel hediyeler -eşim, oğlum, dostlarım- verdi. Belki Ankara da hediyelerini sunmak için seni bekliyordur, ne dersin?;)

    Herşey kesinleşince haberlerini bekliyoruz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ayşecim biz de anneli oyun grubu araştırmıştık önce fakat buraya en yakın bir kreş oyun grubu olarak yarım gün 7-8 kişilik gruba alabileceklerini söylemişlerdi, yarım gün gittik ama dediğim gibi bağışıklık kazanmış olduk gidince :) yakında olsak arkadaş olurdu bizim kuzular :) buralarda da yaşıt arkadaş problemi var çünkü :)
    bu arada ikimizin terazi olduğunu biliyordum doğum günlerimizin yakınlığından dolayı ama senin de yükselen burcunun yay olduğunu bilmiyordum!benim de yükselenim yay!!! susan miller yorumlarını ben merak ettim şimdi :)
    oğlun da aslan mı yoksa? benim oğlan aslan,yükseleni akrep..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Canım bizim gittiğimiz yer sadece oyun grubu, pzt-çrş-cuma gidiyoruz, sabahları 10-12 arası..tabii o yaşlarda çocukların ilgisini 2 saat çekmek çok zor, sadece 45 dk falan sürüyor. Ama bu dönemde çocuklar zaten birbirleriyle oynamayı bilmedikleri ve çok bencil oldukları için, sadece bu dünyanın devlerden ibaret olmadığını, kendi gibi hobbitlerin de olduğunu görsün yeter, bizim sorunumuz buydu:)))

    sen de mi terzi/yaysın?:-)yorumları okuyup ana hatlarıyla sana paylaşırım ya da başka bir formül bulurum;)

    bu arada benim oğlan Başak/Balık :)

    YanıtlaSil
  15. biz gittiğimizde aynı yaş grubu çocukların kendilerini ifade biçimleri,şarkı-şiirleri,görevleri yerine getirmeleri,düzenli olmaları,kendilerini korumaları,paylaşma durumları falan gayet etkileyiciydi..bizimki 2 yaş sendromunda biraz:) uyum sağladı hemen ama bir aslana emir vermek oooy oy işte :)
    ben derim ki bir post da astroloji üzerine yapmalısın, yükselen 30undan sonra daha etkiliymiş ama ben çok yay tanımıyorum sadece eğlenceli ve rahatlık yönü beni etkilemiş olabilir yayın,ben daha çok teraziyim.. ben de ilgiliyimdir ama benimki ilgi sadece, sen bu konuda iyisin,yazmalısın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  16. eee aslan olunca patron o oluyor, size kolay gelsin:-))
    astrolojiye merakım var, ama günlük burç yorumları bazında değil -onları hiç okumam, Susan Miller'ın aylık yorumlarını takip ediyorum- daha çok gezegenlerin durumunu takip ediyorum. Aslında bu konuda eğitim alasım var, o zaman daha içerikli yazılar yazılır ama bilmişçe birşey yazmak bilenlere ayıp olur:) Yine de amatörce birşeyler yazmayı denerim;)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Hey! Ben Edwin Ramirez'im
    Günlerde istediğim tatil evini buldum. Aslında, plan bir yıl beklemek ve daha fazla tasarruf etmekti, ama aniden ortaya çıktı ve bana çok iyi uyuyor.
    Evi satın almak için yaklaşık 600.000 dolar ödünç almak zorunda kalacağım, ancak bir kiralık site olduğu için banka bana borcumu ödemek istemiyor. ve ben özel bir kredi şirketi için gitmeye karar verdim, çok okuduktan ve özel kredi verenlerle temas kurduktan sonra, onun değil orijinal olduğu ve hayal kırıklığına uğradım gibi hissettim. google arama konusunda vazgeçmedim, bir Bay Alberto'nun bir tanıklığına ve Alden Moore adlı özel bir kredi firmasından nasıl aldığına dair bir rastlantıya rastladım ve onlara e-posta yoluyla yazdım. kredi almaya ihtiyacı olan her biri için gösterdiği adres (aldenmooresloanfiirm@gmail.com). Onlarla iletişime geçmeye karar verdim, nakit kredi başvurumunun ne kadar hızlı bir şekilde işlendiği ve onaylandığı konusunda şaşırdım, istediğim krediyi saatlerce alıyorum. Alden Moore, rüyamı bu tatilten geçirdiğin için minnettar olduğumu söylemek isterim Tanrı seni ve ailenizi korusun. orada olanlar sizinle bugün aynı e-posta adresinden aldenmooresloanfirm@gmail.com aracılığıyla bir kredi istemek istiyorlar. Tanrı hepinizi korusun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?