Erkeksi evler

Film izlemeyi seviyorum. İyi bir sinemasever sayılırım.
Çocukluk arkadaşım Özgür net hatırlar: bir film izlerken ben hep şu şekilde fısıldardım "avize çok güzelmiş, halı ne kadar şık, kanapenin rengini gördün mü?" vs..Önceleri Özgür "sus Ayşe, filmi anlamaya çalışıyorum" diyerek beni engellemeye çalıştıysa da, durumun onarılması mümkün olmayan bir hastalık olduğunu kabul etti ve benim filmlerdeki dekorasyon analizlerime yıllarca maruz kaldı :))

Hala bu takıntım geçmiş değil; filmlerde oyuncuların kostümü ve performansları kadar, bulundukları mekanın nasıl dekore edildiği de benim için önemli..

Geçenlerde Romantik Komedi filmini izlerken yine evlere takıldı gözüm. Film ne kadar başarısızsa, karakterlere uygun mekanlar bir o kadar başarılı yaratılmış:) Örneğin ilk filmde Cemal Hünal'ın, ikinci filmde Engin Altan Düzyatan'ın yaşadıkları evler gayet maskülen bir tarzda döşenmiş.

Peki "maskülen" ne demek? Bu kelime Fransızca bir kelime olan "masculin" den geliyor; "erkek, erkeksi" demek. Ve dekorasyonda böyle bir tarz var.

Tahmin edeceğiniz gibi maskülen tarzda çiçekler, pembeler, romantik avizeler, uçuşan tül perdeler, beyazla pastel renklerin karışımı, gereksiz mobilyalar yok..Bu tarzda koyu renk mobilyalar, deri koltuklar, siyahlar, kahverengiler, beton duvarlar, metal detaylar başrolde..Hatta geçenlerde bahsettiğim endüstriyel tarzda evler maskülen mekanları tercih edenler için çok uygun..Yine aynı şekilde loft daireler de maskülen tarza örnek olabilecek mekanlar..Loft mekanlardan da ileriki yazılarımda bahsedeceğim.

Bu tip dekorasyonun soğukluğuna karşın, sizlere sıcacık, keyifli bir hafta ve Pazartesi diliyorum!:)





















Yorumlar

  1. Sevgili Ayşe,
    Aynen, ben de kanepeye, avizeye, mutfağa, tabağa çanağa bakar dururum yaw :-) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Betül selam,
    Eh en azından artık "deli" diye nitelendirilmeyeceğim, yalnız değilmişim, benim gibi birilerinin olması güzel :)
    Mutlu bir Pazartesi olsun!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. soğuk..büro gibi.. fotokopi makineleri eksik.. :)
    hiç tarzımız değil.
    eline sağlık canım.
    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?