Kırmızı Mutfaklar

Geçenlerde size beyaz mutfaklardan bahsetmiştim..
Bugün de biraz kırmızı mutfaklardan bahsetmek istiyorum.
İlginçtir, kırmızı mutfak country tarzda pek şık durmuyor, zaten üreticiler de benim gibi düşünüyor olsa gerek, genellikle kırmızı rengi hep modern mutfaklarda uygulamışlar. Modern mutfaklarla pek aram iyi olmasa da, kırmızının bu tarza gerçekten yakıştığını söylemeliyim. Country tarza ise en çok beyaz ve açık maviyi yakıştırıyorum.

Eğer sizin de benim gibi beyaz bir mutfağınız varsa ama aklınız da kırmızıda kaldıysa o zaman kırmızıyı aksesuar olarak kullanın derim, gerçekten çok başarılı sonuçlar veriyor. Mesela mutfak masa örtünüz, amerikan servisleriniz, perdeniz, su ısıtıcınız, çaydanlığınız, tezgah üzerinde kullandığınız kavanozlar, ekmek kızartma makineniz, kahve makineniz, sandalyeleriniz, paspasınız, vs. kırmızı olabilir;-)

Zaten hali hazırda kırmızı bir mutfağınız varsa, mekanı boğmaması adına, aksesuarlarınızı başka renk seçmenizi tavsiye ederim. Mutfak yaptırma aşamasındaysanız, kırmızı rengi ışık alan bir mekanda kullanmanızı tavsiye ederim, aksi durumda çok sıkıcı bir ortam oluşabilir. Ancak herşeye rağmen kırmızı sıcak bir renktir, girdiği ortamı ısıtır, enerji verir.










Yorumlar

  1. Country mutfaklarda sarı rengi çok seviyorum. Son fotoğraftaki mutfakta sarı çok hoş olur mesela. Hatta, yazın beyaz-mavi(ferah ferah), kışın beyaz-sarı-turuncumsu kırmızı(sıcak sıcak) renge dönüşebilen dolap kapakları olabilse :-)
    Dolaplar beyaz, tekstil ve aksesuarlar kışın sarı-turuncumsu kırmızı, yazın mavi-yeşil yapılarak da benim sorunum çözülebilir sanırım :-) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Evet sarı renk te değişik, hani şu hardala kaçan sarıdan bahsediyorsunuz değil mi..kehribar gibi de biraz, eskitme bir renk..
    Ben beyaz/mavi (eh Egeli olunca renk tercihlerini düşünmeye pek gerek kalmıyor:D) fona kırmızı aksesuar sevenlerdenim..ama mavi/yeşile de bayılıyorum!hatta bu renklerde ayakkabılarım bile var, yazın favorim!
    aynı zevklerde kişilerle buluşmak ne güzel burada..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Evet, eskitme mat ya da açık ton bir sarıdan bahsediyorum, sözkonusu dolap rengi ise. Aslında dolaplar beyaz, tekstiller sarı-beyaz olunca da çok hoş oluyor. Evim sade, bir tarzı da var sayılır, çok da fazla oynama yapabilecek durumda değilim bu sıralar, tüm konsantrasyonumuzu işe güce ve çocukların okul-gelecek planlarına vermiş durumdayız. Hayallerimi on yıl sonrası için saklıyorum. Salondaki orta sehpanızın üzerindeki acıbadem kurabiyelerinden size kafemde de ikram etmek isterim, on yıl sonra :-) Bu konuda eğlencelik bir okuma isterseniz :

    http://biryazilimciolarakyasamak.wordpress.com/2012/10/06/jolan-tru-1/

    http://biryazilimciolarakyasamak.wordpress.com/2012/10/06/jolan-tru-2/

    Sevgilerimle.
    (Acaba bu yorumum, bir de sarı -beyaz country mutfak fotoğrafları derlemeniz için yeterince teşvik edici oldu mu :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?