Parfüm Mevzusu


Parfüm benim olmazsa olmazım, en sevdiğim kozmetik ürünü.
Birkaç şişe üstüste, uzun süre kullandığım bazı parfümler vardır ama öyle "imza parfümüm" falan yoktur, hatta değişik parfümleri denemeyi severim.

Ülkemizdeki acımasız fiyat politikası sebebiyle, yurtdışına seyahate gittiğim zaman, hali hazırda parfümüm olsa bile, başka bir parfüm almakta sakınca görmem...ya da ufukta yeni bir seyahat gözükmüyorsa, yurtdışında yaşayan akraba ve arkadaşlarıma sipariş veriyorum. Buradaki mağazalardan parfüm aldığımı pek bilmem, sanırım bu konuda çok şanslıyım:-)

Bunlar da son zamanlarda kullandığım parfümler:


1. Rebul Jasmine Kolonya: Bu yazın favorisiydi benim için:-) Kendisiyle geçen kış sonu İstiklal Caddesi'nde yürürken tanıştık, caddede yürürken harika bir koku duydum, kokunun beni götürdüğü nokta Rebul Eczanesi oldu; mandarine, ice ve jasmine serisini aldım. Eşim de Ice serisini çok sevdi, banyoda misafirlere de bu kolonyalardan şişeledim. 12 TL civarındaki fiyatı ise bu koku için çok az! Bu kolonyanın başka çeşitleri de var. Deneyin, pişman olmayacaksınız! Rebul Eczanesi'ne gitme imkanınız yoksa, son zamanlarda Gratis mağazaları da Rebul ürünlerini satmaya başlamış, bilginiz olsun. 

2.Jil Sander Sun: Adından da anlaşılacağı gibi, bu da bir yaz kokusu..birkaç yazdır bu parfümü severek kullanıyorum. Bundan önce Calvin Klein In 2 You kullanıyordum. Sun'ı ilk sıktığınızda ağır kokup, bekledikçe güzelleşen parfümlerden. Ama sanırım önümüzdeki yaz Elizabeth Arden'dan Green Tea Scent Spray ya da Sunflowers ile Marc Jacobs'ın yaz parfümlerini deneyeceğim. 

3.Dior Addict: Bu parfümü uzun zamandır kullanıyorum, kış aylarımın gözdesi. Bu parfüm için söyleyebileceğim en önemli şey, kalıcı olduğu..Yani sabah evden çıkarken kullanıyorum, akşam saatlerinde tazelemediğim halde hala Addict kokuyorum:-) Bu kadar uzun kullandığım bir başka parfüm de D&G The One'dı, o da kalıcı bir parfümdü ama kesinlikle bunun gibi değil..Sanırım bu şişe bittikten sonra Guerlain ve Narciso Rodriguez ya da Dior Hypnotic Poison'a bir şans vereceğim.

4. Paco Rabanne Black XS: Minicik boyu ile çantamda hep benimle birikte!:-) Evden çıkarken parfüm sıkmayı unuttuysam bu şişe benim imdadıma yetişiyor!:-)) Şekerli kokusu benim gibi buğday tenliler için harika..Dior Addict ile boy ölçüşemese de oldukça kalıcı bir parfüm. 

5. Jimmy Choo: Ben sanırım kış kokularında biraz ağır ve iddialı kokulardan hoşlanıyorum:-) Jimmy Choo da en az Dior Addict kadar kalıcı bir parfüm. Bu parfümü geçen kış bu zamanlar Prag dönüşü almıştım, şimdi kış geldi ve ben yine severek kullanmaya başladım. 

6. Rexona Women Deo-Rollon: Şunu bir kez daha farkettim ki, ben sabun şeklindeki rollonlardan hoşlanmıyorum, bu da onlardan biri:/ Önceden Nivea Invisible kullanıyordum, çok ta memnundum, bunu tamamen değişiklik olsun diye aldım, bitince yeniden Nivea Invisible'e döneceğim. Bir de Vichy'nin bir rollonu varmış, terlemeye karşı kesin çözüm olduğu söyleniyor, yaz için iyi bir seçenek olabilir. Sanırım ülkemizde çok bulunan bir ürün değilmiş, eğer kullanma fırsatım olursa burada yenilediğim kozmetik yazılarımda bu konuya değinirim.

Bu konuyu Chanel'in efsanevi parfümü No.5'in reklamı ile sonlandırmak istiyorum...bakalım reklamdaki varış şehri hoşunuza gidecek mi:-)



Yorumlar

  1. roll on ya da deodorant için amway de çok iyi bir seçenektir. denemenizi tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Behiceyenge merhaba,
    Çok teşekkür ederim öneriniz için..amway hiç aklıma gelmemişti, halbuki temizlik ürünlerini çok severek kullandım..
    Alınacaklar listesine Amway'i de dahil edelim o zaman :-)
    Var olun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. nasılgiysemnesürsem bloggerının parfüm yorumlarını okumanızı tavsiye ederim keyif vereceğini düşünüyorum :) tekrar tebrik ederim blogunuz çok başarılı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramel merhaba,
      aaaa bilmiyordum öyle bir blog, hemen göz atacağım, parfüm olmazsa olmazım çünkü:)
      blogum için ayrıca teşekkür ederim..
      sevgiler

      Sil
  4. 3 ve 5 i bende kullanıyorum:) lancome la vie est belle ve ysl manifestoyuda öneririrm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lancome Miracle'dan sonra -benim için tam bir hayalkırıklığıydı:))- hiç Lancome kullanmadım, La vie est belle'i deneyeceğim.
      YSL parfüm de hiç kullanmadım ama erkekler için Homme serisi çok başarılı:)
      Teşekkürler

      Sil
  5. Jimmy choo aldım fakat çok kararsız kaldım :/ değiştirmelimiyim diye? sizce kış için hoş bir parfüm mü? biraz fark edilsin istiyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?