Patchwork Koltuk

Patchwork kelimesi henüz hayatıma girmemişken, ananem "kırk yama" usulü yorgan kapakları, yatak örtüleri dikerdi. Artık eskiler dışında kimseden "kırk yama" kelimesini duymuyorum, hepimiz "patchwork" demeyi tercih ediyoruz.

Apartman yöneticimizin baca sorununu halletmesini bekleyip eşimle bu kış şöminemizi kullanıp kullanmayacağımızın kararını vermeye çalışırken, ben bir yandan da berjer koltuk modellerine göz attım. Gerçi şu an sahip olduğum yemek masası itibarıyla oraya bir koltuk koymam zor görünüyor ancak Selim Efe biraz büyüyüp te mobilyalar değiştiğinde oraya bir berjer almak farz oldu, yoksa eşimin baskılarından kurtulamayacağım, orada keyif yapmayı inanılmaz istiyor!:-)

Berjer araştırması yaparken farkettim, inanılmaz seçenek var...Terazi burcuna mensup her ölümlünün yaşadığı kaçınılmaz sonu ben de yaşadım: kararsız kaldım:-)) Ama ilk gözüme çarpan ve bana eğlenceli gelen patchwork koltuklar oldu:-) Bizim evde yeterince renk, desen ve karmaşa varken bir de böyle bir koltuk fazla olur ama o kadar sevimli ve neşeliler ki, sizlerle paylaşmak istedim.

Eğer evinize bu tip bir renk katmak isterseniz, diğer mobilyalarınızın mümkün olduğunca düz renk/düz desen olmasına dikkat edin derim:-)



Sandalyelerde de bu uygulama güzel olmuş!







Nasıl dekor edildiğine dair bir örnek te vermek istedim..
Görüldüğü gibi, kanape dışındaki herşey neredeyse düz..Ben bu arada şömine üzerindeki duvar detayına bayıldım!:-)
Ve kesinlikle beyazla patchwork uygulaması çok yakışıyor!







Yorumlar

  1. patchwork bana biraz bohem geliyor,hani ondan arttı bundan arttı kıyamadık atmaya bu çıktı gibi :) koltuk olarak kullanmak istemem , çok karmaşık geliyor gözüme.. bana nedense derya baykal'ı hatırlatıyor patchworkler :) derya baykalı severim o ayrı..
    şu da var yukarıdaki mavi-beyaz odadaki tezat duruşu gayet güzel olmuş ama yine de ben tercih etmezdim..sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. bir de şu konularda da fikirlerini merak ediyorum post olarak: feng-shui'ye göre dekorasyon(bende kitabı var da sen konsantre bir şekilde görsel şölenle hazırlayınca tadından yenmez),tek tarzda evler(country,minimalist gibi..), melek figürlü dekoratif eşyalar,zarif aplikler,avizeler gibi :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. evet ben de örtü dışında pek tercih etmiyorum evde patchwork ama bakmak çok hoşuma gidiyor:-)
    zaten eskiler yokluktan dolayı buldukları kumaş parçalarını yamayıp bunları hazırlarmış, şimdi ise lüks haline geldi..
    benim aplikler beğenilmişti, o yüzden aplik dosyası vardı aklımda, evleri zaten tek tek işlemek lazım diye düşünüyorum zira insanların pekçok tarzı karıştırdığını ya da bilmediğini düşünüyorum.
    ama feng shui tarzı dekorasyon hazırlamak hiç aklıma gelmemişti, senin için birşeyler hazırlarım;-)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. özellikle feng-shuiyi bekliyorum o zaman, çünkü evlerin enerjisine , renklerin enerjisine , uyumuna inanıyorum ,keza hangi yönlere hangi renklerin ve eşyaların konması gerektiği konusu da ilginç gerçekten..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. bende pek beğenmiyorum bu yamaları nedense ama şömine duvar kağıdı çok hoş olmuş
    bir de berjere mutlaka puf lazım diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  6. evet canım ben de ayaklarımı uzatmayı sevenlerdenim..ve evet bir berjer alırsam mutlaka ayak ucuma bir puf yaptırtmayı düşünüyorum:-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?