Sarı/Beyaz Mutfaklar

Öncelikle belirteyim: bu yazı, sıkı takipçim, değerli okurum Betül Hanım ve onun"Dost(h)ane"si için hazırlanmıştır!:-)
Tabii başka sarı/beyaz aşıkları da bu görsellerden yararlanmayacak diye birşey yok, gönlünüzce hayaller kurabilir, hatta ileride yaptıracağınız mutfak için kendinize bir ilham panosu bile oluşturabilirsiniz!:-)

Sarı benim için tıpkı kırmızı gibi, sıcaklık demek..içimi ısıtıyor! Sarı/beyaz bir masa örtüm var, buldan bezinden, yıllar önce Bodrum'dan almıştım...aşağıda sizlerle paylaşacağım görsellere bakarken birden bu örtümü o masalardan birinde hayal ettim, çok da güzel durdu bir buket şakayıkla birlikte!:-)

Mutfağa küçük, yuvarlak bir masa aldığımda o sarı örtü benim beyaz mutfakla harika duracak, biliyorum ama yerler mavi/lacivert olduğu için koyu Galatasaraylı eşim evde sarı/lacivert bir kombinden hiç hoşlanmayacak, hem sonra sırf eşimle de bitmiyor iş,  aynı okuldan mezun (GS Lisesi) kardeşi, kuzenleri ve bizim eve sürekli gidip gelen tüm lise arkadaşlarının kışkırtmaları da başlayacak...o yüzden ben bu sarı sıcaklığını sadece hayal kurma aşamasında bıraktım, sizlere iyi sarı/beyaz mutfaklar diliyorum!:-))

Önce sarı mutfaklar...ve itiraf edeyim, bu kadar güzel ve aydınlık bir etki vereceğini düşünmemiştim!



                         
  
   





Lacivertle olan uyumu da çok sevimli, bakar mısınız, ne kadar sıcak bir görüntü..



Her dolap beyaz ya da sarı olacak diye bir kaide yok, sarı/beyaz mobilya da güzel bir uyum sağlamış..



Bir de bu sarı sevdası aksesuar boyutunda bırakılabilir..
Mesela bembeyaz bir mutfağınız var, o zaman bu tip seramiklerle de işi kotarabilirsiniz;-)



Ya da kırmızı mutfaklarda da bahsettiğim gibi, tekstillerle de aynı etkiyi çok kolay yaratırsınız;-)
Sizce de bu sarı perdeler çok sevimli durmamış mı?:-)




Mesela yukarıdaki perdelere bu kavanozları da ilave edebilirsiniz, çok sevimli!:-)


Ya da bu tip iskemleler, çiçekler de işinizi görür...hatta bir kase limonu neden mutfak masanızın üzerine yerleştirmiyorsunuz?:-)


Ya da duvarları sarı boyayabilir, silinebilir duvar kağıtlarıyla kaplayabilirsiniz


Ve diğer tekstiller...döşemelikler, yastıklar, hatta halılar...
Bu sandalyelere ba-yıl-dım!



Böyle manzarası olan mutfaklar olduğuna inanmak istemiyorum, kendi kendimi "montajdır yahu!" deyip kandırıyorum:-))


Yorumlar

  1. O sandalyelere ben de bayıldım. Ayrıca son fotoğraftaki manzaralı oturma köşesi cidden sinir bozucu. Böyle alanları sıkça yapıyorlar galiba, pencere diplerinde, antrelerde sedir tarzı şeyler. Çok imreniyorum...Rabbim büyük.

    YanıtlaSil
  2. Aman Tanrı'm! Çok ama çok teşekkür ederim! Mutfaklar bir harika(inceler inceler dururum artık); ama bence emeğiniz, gönlünüz daha harika!
    Ben de arkadaşlarımla konuşurken varlığından bu gün haberdar olduğum Lapsang souchong çayı ikram edeyim size, şu mavi-beyaz takımda(link çok uzun oldu ama bu çay takımını göstermeden edemedim) :

    http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://img.21food.com/20110609/product/1305867182285.jpg&imgrefurl=http://www.21food.com/product/search_keys-wuyi+tea-p1.html&h=425&w=495&sz=46&tbnid=xed9SFcdp6lJGM&tbnh=208&tbnw=242&zoom=1&usg=__OJzYqedfcJpSpVhGFI28Lc0v8jg=&hl=tr&sa=X&ei=W_KcUK3QCMncsgaPuYCYAg&ved=0CE4Q8g04Cg

    Ve de güzel bir yazı Ertuğrul Özkök'ten :

    http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=3858187

    Bu da benim yıllarca adını "Mavi Çaydanlık" diye bildiğim, aslında adı "Gözlerin Su Yeşili" olan Ayşegül Aldinç şarkısı :

    http://www.youtube.com/watch?v=Rsn7sIwPUFg&playnext=1&list=PLFC0CE4CCF76E1249&feature=results_video

    Sıcak bir çay eşliğinde bu havada iyi gider diye düşündüm.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Mine selam,
    Benim balkona da böyle bir sedir düşündüm ama rahat olur mu bilmiyorum..L bahçe mobilyaları ile bunun arasında kaldım..yani önce bir araştırma yapmam lazım..
    Umarım dilediğin, hayal ettiğin gibi bir manzaradan çayını/kahveni yudumlarsın:-)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Rica ederim!:-)
    Ertuğrul Özkök'ün makalesini okudum, ben de aromalı -bilhassa bergamot ve naneli-çaydan hoşlanırım ama Lapsang Souchong'u ilk kez duyuyorum, kuzenlerim Paris Ve Manchester'da yaşıyor, kendilerinden rica edeceğim denemek için, teşekkür ederim:-)
    Bu arada kazara bir yerde bu tip bir fincan takımı, yemek takımı falan satan bir yer, bir marka görür, duyar ve benimle de paylaşırsanız çok sevinirim..ne kadar güzel bir takım bu böyle, bayıldım..
    Ben de bu şarkıyı "birdenbire çıkıverip gel" diye biliyordum:-)))çok teşekkür ederim paylaşımınız için!
    Bu arada unutmadan, birgün ben de isterim acıbadem kurabiyeleri ve belki bir Lapsong Souchong eşliğinde Dosthane'de sohbet etmek:-)
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  5. :-) Elbette, o çay takımına ya da benzerine rastlarsam mutlaka haber veririm :-) Karşılıklı çay içmeyi, çay keyfini kurabiyelerle taçlandırmayı da çok isterim. Umarım bu Dost(h)ane'den önce olur :-) Dost(h)ane'nin mutfağı, istiyorum ki müşterilerin de görebileceği şekilde dizayn edilsin. Mesela kocaman bir cam kapı arkasında olabilir. Böylece yemeklerin pişirim işlemlerinin izlenmesi de Dost(h)ane keyfinin bir parçası olur. Mutfağa girip bir kahve içilebilir aşçıdan İzmir köfte tarifi alınırken, ya da tarif verilirken :-) Ah hayaller. Ne kadar hayal, o kadar gerçek. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. sarı hiç düşünmediğim bir renk mutfak ta ama lacivertle ne hoş durmuş
    bu mutfaklar hayal ya biz yapamayız
    desemde ilerde bir gün tamamen araştırıp beğenip tümüyle kendi tasarımım olan bir ev planlamak istiyorum
    ama bunu için şimdiden araştırmaya başlaalımıyım
    daha yeni evime taşınalı 2 ay bile olammaışken beğenmiyormuş gibi olmakda biraz doyumsuz gibi mi oldum ben yaaa utandım şimdi

    YanıtlaSil
  7. bu mutfaklar neden hayal olsun..bak hepsi gerçek, fotoğrafları çekilmiş!:-)
    benim mutfağım biraz daha büyük olsaydı böyle bir şekle bürünebilirdi:/ama ne yazık ki sadece 13 m2 bir mutfağım var..ileride daha büyük bir mutfağım olursa yine bu tarzda yaptırırım..
    doyumsuzluk değil bu, sadece güzel şeyler görmek güzxel, hem insanın hayalgücüne katkıda bulunuyor, utanma;-)

    YanıtlaSil
  8. Güzel şeylerin sonu olmadığı için, güzel bir şey gördüğümüzde beğenmemiz çok normal. Ben iki şeye dikkat ediyorum. Birincisi, sahip olduğumu iyice, tepe tepe, hakkını vere vere kullanmak :-), kullanırken mutlu olmak. İkincisi, o şeyden insanları faydalandırmak. Bu, bir mutfak için mesela, o güzellik ve imkandan aldığım olumlu duygularla, yemekler pişirmek, ikram etmek olabilir. Tüm bunlar olurken yeni hayaller kurmaktan da vazgeçmiyorum. Sadece gerçekleşecekleri zamanı beklerken sabırlı olmak gerekiyor :-) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. evetttt, ben de yeni mutfağıma kavuştuğumdan beri yemek kitaplarında tarifleri daha çok karıştırır oldum:-) Kilo almaktan çekindiğim için kendim el sürmemek için çaba göstersem de insanların yiyip mutlu olduğunu görmek beni de mutlu ediyor!
    ben de şimdi yeni hayaller peşindeyim:-)hatta birgün size hayalimdeki evin bahçesini falan yayınlayayım burada:-)şimdiden fotoğrafını saklıyorum:-))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel :-) Bekliyoruz. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?