Şömine Keyfi


Hazır Antalya kış moduna girmişken -gerçi hava 20-21 derece ama yağmurlu, gri bir hava var- ben kış yazılarıma devam edeyim:-)

Şebnemcim isteklerini unutmuş değilim, sadece tek bir konu olmadığı ve bilhassa feng shui felsefesi ile ilgili sadece kulaktan dolma bilgilere sahip olduğumdan, aslını astarını araştırıp, beğenime göre görsellerle açıklamayı uygun gördüm. Kişisel gelişimime katkıda bulunuyorum sayenizde, teşekkür ederim!:-)

Dün bahsettiğimiz ekose berjerin arka planında bir şömine olsa ne güzel olurdu, değil mi?:-) Sıcak bir çay demleyip, evde yaptığımız kış kurabiyesi ile -kış kurabiyesi nasıl olur demeyin, size sonraki yazılarımda süper sağlıklı, harika bir kurabiye tarifi vereceğim!- sıcacık şöminenin başında ekose koltuğumuzda otursak...fonda da şöyle güzel bir müzik..




Sonrası size kalmış artık, ister kitap okursunuz, ister örgü örersiniz, ister hayal kurarsınız..nasıl isterseniz:-)





















Şimdiki fotoğrafı bilhassa en sona bıraktım, çünkü hayal kurun istiyorum! İşte size boş bir oda, nasıl dekore ederdiniz, ne renk perde kullanırdınız -sanırım ben kullanmazdım:-))- ve nasıl bir keyif yapardınız...evet, hayallerinizi bekliyorum!

Yorumlar

  1. Hmmm...Bu odada bu şöminenin önüne kırmızı-yeşil ekose ve sarı-kahve ekose iki berjer koymak isterim. Ekose koltuk fotoğraflarındaki 2 ve 12 nolu resimlerdekiler gibi...Bir küçük puf(düz renk, mesela lacivert) ayak uzatmak için ve de bir küçük yuvarlak masa kitap, dergi, çay fincanı koymak için. Yerde bir sepette renkli örgü yünleri güzel olur. Küçük yuvarlak masaya illa da örtü olsun dersek, bej bir örtü; yine arada üzerimize almak için yumuşak tüylü düz renk açık kahverengi bir battaniye iyi olur. Düşündüm de beyaz, bej gibi renkler beni ısıtmaz kışın, psikolojik olarak :-) Şömine rafına, mavi çaydanlık, şekerlik, bir kaç değişik çay fincanı takımı yerleştiririm. Pencereler güzel, kapatmamak gerekir. Yine de iki yanda birer tül olabilir, bej rengi, taa tavandan sarkan. Açık tutulur, bazen çekilir. Çünkü bazen, güneş ışığının tül perdeden odaya vuruşu da çok hoş oluyor, özellikle sabahın erken saatlerinde. Ayrıca odadaki renk çokluğunu dengeler biraz, renkler yorunca gözümüzü perdeye dikeriz :-) Her pencere önüne birer büyük minder, dışarıyı izlemek için...Minderlerin üçü de aynı renk olsun, örneğin düz lacivert ya da düz tarçın rengi. Bazen de minderler şömine önüne, koltuklar pencere önüne çekilebilir, severim böyle taşınabilen mobilyaları. Söylediğim renkler kış tonlarında olsun ama, içimizi ısıtsın. Yazın koltuklara açık renk giydirme kılıflar takıveririz. Bu odanın büyüklüğü ne kadar :-) ? Ayrıca bir yemek masası ve oturma bölümü de yapılabilir. Ama onları bu fotoğrafta görmüyoruz varsayalım :-) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Pencere önündeki minderlerimin rengini değiştirmeye karar verdim. Bal rengi olsunlar. Hem sıcak, hem de nispeten açık renk :-)

    Küçük yuvarlak masa dediğim aslında fiskos masası tabir edilen şey :-) Evde de o masayı ordan oraya dolaştırırım. Yazın balkonda kenardaki küçük sedirin önünde, kışın salonda koltuk önünde çalışırken ya da mutfak-oturma odasında çalışırken...benle gezer, çok da işe yarar. Hah işte o türden bir masa, şömine önünde çalışırken bilgisayarım için çok uygun. Kitap okurken ise masamızı hemen boşaltıyoruz ve üzerine çay fincanımızı ve kurabiyelerimizi koyuyoruz. Hmmm, çalışırken nasıl çay içilecek peki? Ona da bir yer açmak lazım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Her şey tamam, kış kurabiyesi eksik kaldı. Tarifini alalım lütfen :-)

    YanıtlaSil
  4. Her ne kadar fotoğraftan çok geniş gibi gözükse de, odanın büyüklüğü sizin hayalgücünüze kalmış..ve tabii bir oturma bölümü ve yemek masası neden olmasın?:-)

    Belki tuhaf gelebilir ama o kadar sevmeme rağmen evimde hala bir fiskos sehpası yok..en kısa zamanda edinmek gerekecek galiba..

    Şöminenin soluna ya da pencerenin önüne konuşlandırılacak küçük ebattaki bir çalışma masası hem çalışıp hem çay içmenize olanak sağlayabilir..mesela şu tarzda küçük birşey..
    http://www.proantic.com/display.php?mode=obj&id=13894

    En kısa zamanda kış kurabiyesinin tarifini buradan paylaşacağım:-)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Evvet, harika bir masa bu!

    Fiskos masası ise, adı itibariyle çok itici, fakat eğer üzerini süslerle doldurmayıp direkt kullanırsan, çok fonksiyonel bir sehpa türü :-) Beyaz renklerde de mevcut.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?