Büyük girişlere işlevsel çözümler

Geçenlerde bir arkadaşım, geniş antresini nasıl kullanacağına karar veremediğinden yakınıyordu.

Diyelim ki evinizin girişi çok geniş ve bunu nasıl kullanacağınızı bilmiyorsunuz.
Aslında büyük antreler için en güzel çözüm, orayı depolama alanı olarak kullanmaktır. Çünkü antreleri -salonla birleşik olmadığı müddetçe- kullanmayı pek tercih etmeyiz, en yakınındaki salon ya da -eğer genişse- mutfak bizim için girişlerden daha caziptir.

Antre için düzenleme düşünürken, kesinlikle tarzınızı belirlemelisiniz: sıcak bir giriş mi sizi özetler? klasik birşey mi olmalı? modern tasarımlar sizi daha mı çok cezbeder? ya da eklektik -farklı dönem ve tarzları keyfi olarak biraraya getiren- stil sevenlerden misiniz?

Eğer açık sistem raf/dolap düzeninden hoşlananlardansanız, uygun kutu ve sepet yardımıyla gayet düzenli bir giriş oluşturabilirsiniz.





Eğer koleksiyon sahibiyseniz, biriktirdiklerinizi girişte pekala sergileyebilirsiniz.






Bu tip geniş girişlerde en çok işe yarayanlardan biri de, her türlü fazla eşyayı toplayabilecek şifonyer/dolap seçenekleridir.






Bu tip dolaplarınızın içine sık kullanmadığınız, mutfağınıza sığmayan tabak, bardak takımlarını, servis tabaklarını depolayabilirsiniz.





Bu da fazla ayakkabılar için güzel ve temiz bir çözüm..


Diyelim ki işinizi eve getirenlerdensiniz, çalışma odası için ayrı bir odanız yok (ki günümüz evlerinin çoğunda böyle bir seçenek yok), geniş antrenizde bunun için bir alan oluşturabilirsiniz.


Girişte bankların da çok işe yaradığını düşünüyorum, tabii sandıklı olması koşuluyla..böylece hem ekstra bir depolama alanı yaratmış olursunuz, hem de ayakkabınızı rahatça giyip çıkarmak için harika bir alanınız olur.




Geniş girişi kullanmanın en akıllıca yollarından biri de kütüphane olarak değerlendirmek. Eğer çokça olan kitaplarınızı depolayacak bir yer bulamıyorsanız ve geniş bir girişe sahipseniz, hiç düşünmeyin derim;-)








Eğer ince, uzun bir girişiniz varsa bu kütüphane tam size göre...üstelik alt kısımların kapaklı olması sayesinde kitaptan başka eşyalarınızı da rahatlıkla depolayabilirsiniz.


Bir de hem kütüphane hem vestiyer olarak kullanabileceğiniz bir alan da yaratabilirsiniz;-)


Yukarıda saydıklarımızdan bağımsız ya da bağımlı (yani geniş bir girişte hem depolama alanı hem de klasik bir şıklık olabilir!) klasik bir giriş oluşturmak isterseniz -dresuar, sandalye, koltuk,v.s.- bu seçeneklere göz atmakta fayda var..bu tip klasik seçimlerle bir şifonyeri, dolabı ya da kütüphaneyi birleştirdiğimizde gayet hoş bir görüntü ortaya çıkabilir..





Şimdiiii, ekleyeceğim son fotoğraf için "nereden çıktı bu? geniş bir giriş değil, yukarıdaki kriterlere de uymuyor" diyebilirsiniz. Doğrudur, yukarıda bahsettiklerimle hiç alakası yok..sadece gördüğüm an için ısındı, çok ama çok sevdim ve sizlerle paylaşmak istedim..ben orada bir koltuk ya da başka birşeyler tercih ederdim -bana çok boş kalmış gibi geldi- ama zemin döşeme de, kapı da muh-te-şemm!:-)


Yorumlar

  1. Geniş ve sade bir giriş dolabına ihtiyacım var ve bunlar çok güzel!

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. şahane bir yazı olmuş :) eline sağlık teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. @Pembe Evren merhaba,

    Evet girişte portmantolar bence artık çok demode, bu tip dolaplarla hem daha işlevsel olur (dolaplara ayakkabı da dahil herşeyi koyabilirsin!)hem de daha şık görünür;)

    YanıtlaSil
  4. @Esracım

    Çok beğendim sevinmene...ve dilerim işine yarar;)
    Öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. çok güzeller bakmakla yetineceğim sadece zira bizim ev küçük :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cam balkona perde ama nasıl?

Fırından öte: AGA

Evde kaç tuvaletiniz var?